Kerst: HOERA de zon staat hoger, trek de voorraadkast open!

Door World Citizen op dinsdag 25 december 2018 14:28 - Reacties (8)
Categorie: Overig, Views: 3.264

(deze post is vanuit het noordelijke halfrond geschreven ;) )

Wat een prachtige dag voor elke wetenschapper op aarde. Ik zou zeggen trek je voorraad kast open en ben minder zuinig met je reserves.

Ja, vandaag (eigenlijk gisteren) plunder ik mijn voorraad kast, en weet je waarom.... De zon zakt niet meer en lijkt zelfs weer te stijgen! HOERA we sterven niet van de honger dus ik kan alles wat ik heb opgeslagen uit voorzorg rustig opeten.


Dit kan compleet logisch voor je zijn gezien het wetenschap is, maar soms vertel je dit verhaal en zie je mensen nadenken. Laat ik het dan een keer uitschrijven.


Kerstmis word gevierd maar is dat eigenlijk wel om het christendom? Eigenlijk niet... eigenlijk vieren we vandaag iets heel anders.

Ik zal het proberen wat simpel te houden dus laat de letterlijke wetenschap er even uit.

Vroeger... duizenden jaren geleden woonde er mensen op aarde en die hadden gewassen om eten te maken. Die mensen keken ook vaak naar de hemel en hebben de afgelopen maanden de zon steeds lager zien staan. De zon kwam niet meer zo hoog in de lucht. Dit was best eng want stel je voor dat de zon helemaal zou verdwijnen! Hoe moeten we dan nog eten laten groeien.

We gingen wat voorzichtiger doen met ons eten, want we wisten niet wat de zon en de aarde en de rotaties daarvan waren. Het enigste wat we zagen was dat die zon steeds lager ging staan.

Maar toen werd het 21 december en stopte de zon met zakken. En 24 december leek de zon zelfs weer iets hoger te staan. HOERA HOERA de zon verdwijnt niet. Ik kan gewoon weer eten verbouwen en alles komt goed.

Dus wat doe je dan na maanden voorzichtig met je eten omgaan? Je trekt alles uit de kast. Je slacht je vetste vee en vreet je buik helemaal rond die avond.... want stel het je eens voor dat je bang bent dat de zon verdwijnt. Met zo weinig kennis als toen moet je wel bang geweest zijn.

Dus vandaag mag je de voorraad kast opentrekken. Vandaag valt het leven niet ineen door een missende zon!

Vrolijke "de zon staat niet meer zo laag" dag!
Vreetze!


EDIT: Owja, de helft van de wereld viert dit dus over een half jaar, en begint zich vanaf vandaag zorgen te maken :D...