Hier vind je verschillende blogs met een handleiding voor BoomBeach.

Warriors! Hammer it down!!!

Door World Citizen op maandag 20 juni 2016 15:44 - Reacties (2)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 1.652Andere Boom Beach Blogshttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Warriors1.jpg

Mijn favoriete troep. Gespierde half naakte mannetjes met een hamer vol crystal.. Het klinkt wat vreemd maar dit zijn de echt krijgers van Boom Beach.
Warriors zijn als het waren een soort van “spionen” van het spel… Ze hebben een hele grote magische hamer die ontzettend veel kracht heeft. Met die hamer sla je alles zo naar de schroothoop.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/warriors-1.png


Zoals je ziet zijn Warriors heel sterk in slagkracht, hebben ze weinig health.. maar.. krijgen ze er ook bij elke slag die ze doen weer wat health bij. In praktijk komt het er op neer dat als je ze rond laat lopen zonder bescherming dat ze zo dood zijn… Daarentegen slaan ze eenmaal op locatie een HQ binnen no-time helemaal plat. Je moet ze dus heel tactisch inzetten.

Normaal gesproken laat je ze onder bescherming van rook naar een gebouw lopen (hoofdkwartier meestal), dit gebouw meppen ze dan plat en that’s it. :) super simpel zou je denken.

Maar dat valt tegen. De skill bij warriors is het lopen naar je object, afleiden van defense en goed gooien van rook en andere items. Dit gaat je veel frustratie opleveren maar je MOET het echt gaan leren. Warriors zijn zo ontzettend handig dat je het niet wilt missen.

Trainingstijden zijn ook erg kort. In 3 minuten heb je een warrior getrained.. dus als je een hele map leeg wilt spelen dan kan dat vaak het meest efficiënt met Warriors.

kijk vooral 2 a 3x de filmpjes hieronder en ga het dan gewoon proberen. Het gaat vanzelf opvallen wat een goede looproute is of door hoeveel mijnen je heen kunt lopen zonder dood te gaan. Het zijn allemaal hele kleine details.. maar is niet zo moeilijk. Wennen aan de snelheid is wel lastig.. maar als je dat eenmaal kunt is dat ook erg handig als je met langzame troepen speelt. Als je gewend bent aan Warriors snelheden dan kun je tijdens een Tank aanval op je gemakt koffie zetten of een douche nemen... Warriors zijn bloed snel.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Warriors2.jpg

PVP (echte player tegenstander)
Over het algemeen kun je elke PVP verslaan die geen schild om het HQ heeft staan. Er zijn gevallen waar de mijnen ongunstig liggen, of de setup van de map het moeilijk maken.. maar vooral als je boost gebruikt krijg je die toch allemaal plat. Als een PVP een shield heeft dan word het moeilijker, maar ook die zijn soms wel te doen.

Dr T (terror)
Dr Terror doe ik altijd met Warriors. Je hebt Tropical Dr Terror en Vulcano Dr Terror, en vooral Tropical kun je met leve20 Warriors altijd wel helemaal plat krijgen (7 stages)… Bij Vulcano kan het nog wel eens lastiger zijn in stage 6 en 7 , maar vaak is dan 1 standbeeld boosten al wel voldoende.

Gearheart
Bij Gearheart zie ik mijzelf en andere vaak ook 1x warriors gebruiken. Meestal doe je eerst 2 aanvallen met enkel GBE bommen en barrage.. om dan vervolgens nog een aanval te doen specifiek op een aantal rockets of shocklaunchers met Warriors. Daarna maak je hem dan vaak af met Zookah of Hookah. Warriors gebruik je hier dus om ergens iets plat te leggen en dus de map voor te bereiden op Hookah of Zookah.

Taskforce Missies
In missies doe je er enkel hele specifieke aanvallen mee. Vaak staan er ergens 2 rockets of 2 shocklaunchers gruwelijk in de weg, en die sla je dan neer met Warriors. Het voelt alsof je bijna niet hebt bijgedragen, maar dit soort aanvallen zijn cruciaal. Ook in Missies hebben we ze dus echt hard nodig.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Warriors3.jpg

Flamethrowers, machineguns en Shocklaunchers zijn gevaarlijk. Als je dus een aanval doet, zoek je eerst die dingen op. Afhankelijk van waar die staan plan je de aanval.

Flamerthrowers leggen 64 Warriors plat in luttele seconden als ze een beetje sterk zijn. Aangezien Warriors er health bij krijgen als ze ergens op slaan zijn Shocklaunchers ook funest. Een shocklauncer legt ineens een hele groep Warriors stil en die kunnen dus geen health erbij krijgen. Daarom is een Shockblaster weer minder erg. Die legt enkel 1 Warrior stil en de rest blijft doorhameren.

Bij PVP’s gebruik je jouw shock dus altijd op de schocklauncher of op flamethrowers.
Als je nog beginnend speler bent dan zijn kannonen en boomcanons gevaarlijk. Je hebt dan namelijk maar heel weinig Warriors en kanonnen schieten in 1x een Warriors dood Als je er dus maar weinig hebt dan is elke Warrior die je mist funest. Flamethrowers zijn niet sterk genoeg om een Warrior plat te krijgen op lage levels. Als je dus nog klein bent zul je op moeten letten voor kanonnen… als je groeit zal dit meer Flamethrowers en shocks gaan worden.

Handig zijn Medkits. Warriors genezen razendsnel onder een Medkit, en als er Flamethrowers of Machineguns op je warriors staan te schieten kan een Medkit daar makkelijk tegenop. Je geneest ze dus sneller als dat ze dood gaan. Tevens kun je bij PVP’s bv over mijnen heen lopen op weg naar het HQ en als je er eenmaal bent even een Medkit gooien. Zo hoef je dus niet alle mijnen met bommen of barrage kapot te schieten.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Warriors4.jpg

We hebben zelf wat filmpjes gemaakt. Enkele zijn wat ouder maar dat maakt niet heel veel uit. Uiteindelijk zijn de looproutes belangrijk.. en het inschatten van waar precies defense staat zoals Flamethrowers en ShockLaunchers
Let op het volgende
- Loop route
- Wegschieten van mijnen
- Plaatsing van Shocks


Meeerrrrrr Hout en Steen en IJzer!!!!

Door World Citizen op woensdag 15 juni 2016 13:37 - Reacties (6)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 3.405Andere Boom Beach Blogshttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Rrrweardandrpreward.jpg

We hebben het in een voorgaande blog al over de 2 manieren van spelen gehad. We kunnen in sessies spelen en dus een uur of 2/3 online blijven en alles leegvegen, of continu spelen en dus door de dag heen proberen resources binnen te halen. Meer info in de Blog “Ik ben beter dan Tweakers| World”

Bij deze 2 verschillende strategieën kun je ook een specifiek standbeeld plaatsen. Er zijn 2 standbeelden in het spel die nuttig zijn om extra resources binnen te halen. We hebben een groen standbeeld genaamd “Resource Production” en een paars standbeeld “Resource Reward”


Deze 2 standbeelden sluiten perfect aan bij een van de 2 speelstijlen. Ik zou ook haast durven zeggen dat je min of meer verplicht een van deze 2 neer moet zetten wil je lekker door het spel heen komen. Om dingen te upgraden moet je resources zoals hout,steen en ijzer hebben… en deze beelden helpen daar dus bij


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/sessie.jpg
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/paars.png
Resource Reward
Sessie speelstijl
Het Paarse Resource Reward (RR) standbeeld zorgt ervoor dat je extra resources als beloning krijgt bij het verslaan van een tegenstander. Als je in sessies speelt, doe je dit dus 2/3 uur aan een stuk en versla je in die tijd zo veel mogelijk tegenstanders. Van elke tegenstander krijg je resources…
Stel:
Je hebt een tegenstander en die geeft je
100 hout, 200 steen en 50 ijzer
Als je een RR standbeeld van 50% zou hebben… dan zou je dus ipv bovenstaande het volgende krijgen.
150 hout, 300 steen, 75 ijzer
Je haalt dus bij elke tegenstander die je verslaat 50% extra resources binnen. Stel nou je moet een hele dure upgrade bij elkaar sparen dan boost je dat standbeeld waardoor hij van 50% naar 100% gaat, en dan zou je dus krijgen:
200 hout, 400 steen en 100 ijzer.
Dit helpt echt enorm!!!! Ben je een sessie speler zet dan onmiddellijk dit standbeeld neer!!!
Upgrades lijken ineens super simpel en resources binnen halen is een eitje. Ik zou niet zonder kunnen en heb ze in al mijn accounts. Een must have dus.
Zo kun je dus je map vol laten stromen met tegenstanders en dan op een dag dat je Dr Terror op je map hebt je RR standbeeld boosten… alles leegspelen en dure upgrades aanzetten… Eitje!!!


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/continu.jpg
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/groen.png
Production Reward
Continu speelstijl
Het Groene Production Reward (PR) standbeeld is bedoeld voor de continu spelers. Dti beeld verhoogd de productie van de fabrieken op je eiland. Je hebt een hout, steen en ijzer fabriek die resources voor je produceren, en die kun je dus versterken.
Stel je hout fabriek produceert 100 hout per uur.
Als je dan een PR standbeeld hebt van 50% dan produceert hij dus
150 hout per uur.
Als je dat standbeeld ook nog boost naar 100%, dan produceert hij dus
200 hout per uur.
Hierdoor verzamel je dus door de dag heen meer resources dan normaal. Aangezien je bij de Continu speelstijl flink je verdediging upgrade, is de kans dat ze het afpakken minder groot. Zo spaar je dus de hele dag resources, doe je ’s avonds nog een echte tegenstander en Dr Terror… en hoppa je kunt een upgrade aanzetten.
Let wel op dat je dan je Hout, steen en ijzer fabriek ook upgrade…


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Slotwoord.jpg

Beide standbeelden zorgen dus voor meer resources, maar afhankelijk van je speelstijl kies je dus voor een groene of voor een paarse. Als je het ons vraagt zeggen wij allemaal “ga in sessies spelen en voor een paarse RR” maar, die keus heb je natuurlijk zelf.
Er zijn ook groene standbeelden die bv enkel je hout of enkel je goud productie verhogen, maar daar zou ik niet aan beginnen. Je hebt meestal toch alle resources nodig.. dus een specifiek standbeeld is niet altijd helemaal nuttig.

Grtz
Tweakers| World
(aka Beach Breacher, Blue Beach, World Citizen)

www.taskforcetweakers.com

Core Game Strategy , 3 Tips!

Door World Citizen op woensdag 1 juni 2016 13:04 - Reacties (3)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 2.076Andere Boom Beach Blogshttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/core-game.jpg

Oke, de basis, de 3 dingen die je echt even moet weten, de dingen die zorgen dat je niet vastloopt…. De Core Game Strategy.
Zoals in de vorige blog besproken valt of staat alles met je mentaliteit. Als je bij tegenslag de handdoek in de ring gooit dan kun je er beter niet aan beginnen.. want BoomBeach is een soort van vallen en opstaan.

Daarnaast zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten en je uit een boel problemen kunnen houden. Het kan namelijk voorkomen dat je iets te hard van stapel loopt, of niet een duidelijke lijn volgt waardoor je in onnodige problemen kunt raken. In deze blog zal ik proberen de 3 grootste basis tips uit legen zodat dit in ieder geval goed komt.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/VP-Management.jpg

VP – Victory Points – Overwinningspunten…
Die zijn belangrijk… dat is wat het moeilijk of makkelijk maakt. Je verzamelt die punten, en op basis van die punten worden je tegenstanders gematched. Als jij dus 100VP hebt, dan zullen er op je map ook tegenstanders van 100VP spawnen. Hoe meer punten, hoe moeilijker je tegenstanders.
Je krijgt die punten door tegenstanders te verslaan. Elke keer als je een computer tegenstander verslaat krijgt je er 1 (en aan het begin soms 2), elke keer als je een echter real life speler verslaat krijgt je er 2.

Je verliest die punten als er weer een tegenstander op je map spawned. Elke spawn op je map is weer -1 VP. Tevens verlies je 1 VP als iemand jou verslaat.
Omdat je dus 2 VP erbij krijgt als je een Real life tegenstander verslaat, en er maar 1 verliest als je iemand jouw verslaat, stijg je normaliter dus rustig in VP… en daar moet je dus goed mee opletten.
Stel je gaat als een Tweaker met 8 RedBull achter je kiezen elke dag al je tegenstanders gaat verslaan, dan loop je helemaal vast en heb je uiteindelijk zoveel VP dat al de tegenstanders die op je map spawnen veel te moeilijk worden. Je stijgt namelijk wel in VP, maar je kunt niet zo snel upgraden. Je hebt dan op een moment simpelweg niet genoeg aanvalskracht of troepen om die wat hogere tegenstanders te verslaan… en dat noemen we de VP-Wall.

Dit kun je eigenlijk maar op 1 manier voorkomen, en dat is “niet te veel ineens willen”.. Boom Beach is een mobile game wat je lekker makkelijk uit je zak trekt om even een aanval te doet, maar dat moet je niet te pas en te onpas doen. Je moet plannen. Een beetje afhankelijk van of je in Sessies of Continu speelt, zul je hier goed over moeten nadenken. Als je bv een upgrade hebt gestart die 1 dag duurt.. Dan heeft het niet veel zin om diezelfde dag continu je map leeg te spelen.. je kunt immers toch niet upgraden. Je laat je mobieltje dan dus even lekker links liggen (je komt wel gezellig chatten uiteraard  ) en als de upgrade klaar is dan ga je er weer voor. Dit is aan het begin echt een mentaliteit issue… Ook ik wilde gewoon lekker knallen en heel de dag door een beetje rotzooien, maar als snel kwam ik erachter dat dit niet handig is.

Ook moet je goed kijken wat een bepaalde tegenstander aan opbrengst (loot) geeft. Stel je hebt een tegenstander die heeeel weinig loot geeft, dan kun je die beter even laten staan en na 24 uur vernieuwen. Als je dit slim aanpakt dan heb je uiteindelijk dus bv 4 van je 10 tegenstanders met heel veel loot waardoor je dus na het verslaan van 4 tegenstanders al je upgrade kunt starten. Als je die 4 niet had, dan zou je dus alle 10 de tegenstanders moeten verslaan en krijg je er veel meer VP bij. Dit is eigenlijk zonde… Dus probeer hier een beetje mee te spelen.

Waar je wel een klein beetje op moet letten, althans het komt zelden voor, maar je moet niet te laag in VP zitten. Als je echt te laag gaat zitten dan loop je het risico dat tegenstanders zooo laag zijn dat ze zooo weinig beloning geven, dat je dus niet genoeg binnenkrijgt voor een upgrade.
Dit komt niet gek vaak voor, maar je kunt dat wel oplossen door bv je dagelijkse reward boot op te sparen of bv Dr Terror goed te plannen.

Je moet het zo zien… Als je een upgrade doet die je troepen of andere aanvals items sterker maken, dan kun je ook weer iets of wat stijgen in VP.. Jij bent sterker geworden dus je zou ook sterkere tegenstanders aan moeten kunnen.
VP is dus echt heel belangrijk … als je eenmaal te hoog zit is het lastig zakken. De enige manier is eigenlijk om dan een week of 2 bijna niks te doen, en vooral geen anders spelers aan te vallen. Je kunt dan het beste je verdediging heel stom neerzetten zodat iedereen je makkelijk kan verslaan en je dus weer VP verliest. Dit is saai en stom en bleh… niet doen dus :)

Hier een afbeelding van een VictoryPoint, of eigenlijk een Medaille die gelijk staat aan 1 punt.
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/medal_gold@2x.png


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Standbeelden.jpg

Een tweede hele belangrijke strategie is het gebruiken van je PowerStones. Als je een tegenstander verslaat dan heb je kans om een PowerStone te krijgen. Je hebt 4 kleuren en 3 maten PowerStones. Als je van 1 zo een maat 7 stuks hebt kun je een standbeeld maken. Deze standbeelden geven je extra kracht. Je hebt bijvoorbeeld een standbeeld die je 15% meer aanvalskracht geeft, maar ook eentje die jouw defence gebouwtjes 15% meer kracht geeft. Deze standbeelden zijn cruciaal in het spel. Je kunt ze ook nooit kopen met geld en zult dus echt tegenstanders moeten verslaan wil je aan PowerStones komen om standbeelden te bouwen.

Maar… Je hebt een gebouwtje (sculptor) waarin je die Standbeelden bouwt. Dit gebouwtje moet je upgraden. Als het gebouwtje level 1 is, dan kun je maar 1 standbeeld neerzetten. Het heeft dan dus geen zin om extra standbeelden te maken want die kun je toch niet kwijt… Hiermee wil ik zeggen dat je er dus soms goed aan doet de PowerStones te sparen en er later pas standbeelden van te bouwen. Als je namelijk een standbeeld hebt gebouwd dan MOET je hem plaatsen of MOET je hem omzetten naar PowerPowder wil je een nieuwe kunnen bouwen. Stel dus dat je een heel goed percentage krijgt maar je kunt hem niet plaatsen omdat je geen plek hebt, dan moet je hem dus afbreken wil je weer nieuwe Standbeelden kunnen maken.. En dat is natuurlijk zonde.

Ook kun je bv kiezen een bepaald type PowerStones te bewaren. Neem bv Blauwe PowerStones. Hier bouw je standbeelden mee die jouw verdediging sterker maakt. Heel veel spelers kiezen ervoor om aan het begin alleen te focussen op aanval upgrades. Ofwel, een blauw standbeeld heeft dan niet zo veel effect. Nu kun je er voor kiezen om de blauwe PowerStones die je krijgt meteen om te zetten naar PowerPowder (zie hieronder), of je kunt ze gaan sparen voor later. Als je ooit hoopt de top te bereiken dan zou ik ze dus gaan sparen zodat je ze kunt omzetten als je bijna bij de top bent. Wie weet is het eerste standbeeld wat je maakt wel meteen het sterkste percentage… Als je hem dan niet kunt plaatsen kan het goed 6 maanden duren voor je weer eens het gelukt hebt zo een hoog percentage te trekken.

Hieronder de verschillende Powerstones, van klein naar groot... En daar weer onder 3 voorbeelden van een standbeeld.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common_purple.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common_fire.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common_ice.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare_purple.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare_fire.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare_ice.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic_purple.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic_fire.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic_ice.png
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/stat.jpg

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Power-Powder.jpg

Een derde hele belangrijke strategie is het gebruik van je PowerPowder. Je krijgt zoals hierboven besproken gedurende het spel toegang tot standbeelden. Als je een beeld maakt wat je niet nodig hebt en je “reclaimed” (vernietigd) hem, dan krijg je daar bij een “MasterPiece” 7 PowerPowder er voor terug.
(als het een beetje onduidelijk word dan hoef je enkel te onthouden dat je ergens PowerPowder voor terug krijgt… en dan is onderstaande wellicht wel duidelijk  )
Om het even lekker banaal op te schrijven, PowerPowder is een soort drugs… Je standbeelden kunnen dit snuiven en dan worden ze dubbel zo sterk 

Die PowerPowder kun je dus gebruiken om een standbeeld te boosten. Stel je hebt een standbeeld die je 20% extra aanval kracht geeft, dan kun je hem met 1 PowerPowder boosten en daardoor is hij dan voor een bepaalde tijd 40%. Je bent dan dus nog sterker. Dit noemen we dus “Boosten”
Stel nou dat je van plan bent om BoomBeach echt te gaan spelen, en zelfs de ambitie hebt om in de top te komen, dan doe je er heel erg verstandig aan om PowerPowder zo veel mogelijk te sparen. Als je namelijk ergens rond de 800 VP komt, dan zul je standaard je standbeelden moeten Boosten met PowerPowder om alle tegenstanders op je map te kunnen verslaan. Tegen die tijd heb je er dan dus echt heel veel nodig.
Tevens zul je tegen die tijd verdediging standbeelden willen plaatsen die de kracht van je verdediging versterken. Ook die verdediging beelden kun je boosten als je echt wilt stijgen zul je dat zelfs 24/7 moeten doen.

Hier hoef je allemaal nog niet te veel over na te denken, maar het advies is dus wel om ze echt zo min mogelijk te gebruiken. Uiteraard is 1x per week helemaal geen probleem, maar zorg dat je blijft stijgen. Om bv de Top10 te halen zul je er toch al wel zo'n 300 op voorraad moeten hebben. Dit scheelt een beetje per persoon, maar dat is toch wel een handig aantal.
Zie het ook als een uitdaging. Als je direct vanaf het begin begint met boosten dan maak je het jezelf makkelijk, waardoor je niet goed leert om efficiënt met je kracht om te gaan. Het is verstandiger om te proberen alles zonder Boost te doen, waardoor je op een bepaald moment echt gaat leren lezen wanneer je een tegenstander niet aankan zonder boost. Ikzelf dacht bv ooit een bepaalde indeling niet te kunnen verslaan.. dus deed die altijd met boost. Ik heb nu echter een 2e account waarin ik nooit boost, en nu denk ik regelmatig… “owww flapdrol.. deze zijn helemaal niet moeilijk”… kennelijk moest ik het gewoon een paar keer proberen voor het kwartje viel.. en nu doe ik ze allemaal zonder boost.

Hieronder een afbeelding van een PowerPowder
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/powerpowder.png


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Vragen.jpg

Dat is natuurlijk het simpelst. Als je voor een keuze staat.. vraag het even in onze Taskforce Chat. Het kost je een 10 seconden en wellicht zegt iemand iets waarvan je denk… “verrek.. dat is logisch”.. Wij hebben het allemaal moeten leren door te falen, en dat willen we je graag besparen. Dus vraag lekker raak ook al denk je dat het echt een domme vraag is.. Die zijn er namelijk niet!


Daar laat ik het even bij.. het is al veel te veel tekst geworden, maar dit is echt iets wat elke startende speler ontzettend kan helpen. Bovenstaande zijn de 3 meest voorkomende problemen op het forum en zorgt voor de meeste ergernis. Eigenlijk is het achteraf allemaal logisch, maar als je al het verkeerde pad op bent gegaan is het soms lastig, of duurt het soms heel lang voor je weer op het juiste pad zit.

Succes!!
World

Ik ben beter dan Tweakers| World!!

Door World Citizen op vrijdag 27 mei 2016 21:54 - Reacties (8)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 4.104Andere Boom Beach Blogshttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Beter-dan-.jpg

Ja ja.. dat zul je vast denken… maar daar trap ik dus mooi niet in :)

Maar…… om je dan toch een beetje vooruit te helpen zal ik een blogje schrijven over hoe ik denk dat het moet.. en wat ik heb gedaan om in ieder geval de top10 van Nederland te halen.
Ik ga deze uitleg splitsen in meerder delen. In dit deel beginnen we simpel met je uitgangspunt en hoe je dit spel moet benaderen.

Het meeste belangrijke is je instelling. Helaas staat het officiële BoomBeach forum vol met topics als “This is unfair”, “Matchmaking is stupid”, “Please FIX BoomBeach”, “This game is unplayable”
Dit komt een beetje omdat mensen te snel “bij de pakken neerzitten”… Als je de mentaliteit aanneemt dat wat een ander kan.. kan ik ook… dan kom je er wel en zit je zo in de top. Want zo simpel is het natuurlijk. Als iemand een bepaalde set gereedschappen heeft en iets doet.. dan dien jij enkel te weten hoe hij dat doet, en is het simpel nadoen. Ik heb het dan dus niet over het bedenken van nieuwe strategieën, maar vooral over de bestaande strategieën die je dient te leren en moet gebruiken.

Laten we eerlijk zijn… als je met 2 vingers op een schermpje kunt drukken.. dan ben je halverwege. Daarna is het een kwestie van sneller en nauwkeuriger drukken. Dit kost gewoon wat tijd aan oefenen en proberen, maar het is niet dat je alle spieren in je lichaam moet optimaliseren om een wereldrecord hinkstapsprong neer te zetten.
Dus.. Pak dat toestel en faal. Faal daarna nog 100x en je bent er al bijna. Op het moment dat je denkt “dit kan nooit”, zit je er met de verkeerde mentaliteit in.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Baby-till-badass.jpg

Daarnaast is er inderdaad wel een stukje strategie. Als je een tegenstander voor je krijgt moet je zijn eiland leren lezen en zien met welke troepen je die specifieke opzet kunt verslaan. Ook heb je strategie in hoe je van het level 1 naar Max level gaat komen. Dit is een kwestie van vragen als je in onze TF zit.. we leggen dit je graag uit en er zijn inderdaad wat misstappen die je helemaal in het begin kunt maken waardoor het lastiger word. Forums lezen helpt ook enorm. Stiekem pik je kleine tips op die het enkel makkelijker kunnen maken. In de volgende blog zal ik ook een aantal van die dingen aanhalen.
Ook heel belangrijk is planning. Je word niet in 1 dag of in 6 maanden max, en soms moet je een stapje de ene kant op doen, en soms de andere kant. Veel spelers steken ontzettend veel tijd in micromanagement, waar het eigenlijke veel slimmer is om een heel stuk uit te zoomen en het per maand of zelfs per 3 maanden te bekijken. Als een andere speler op hetzelfde XP level zit als jij, dan kan het nog steeds zo zijn dat het spel COMPLEET anders is voor hem dan voor jou. Hij kan dus bepaalde dingen doen die jij niet kunt en andersom ook. Vergeet dat compleet…. Focus je op je eigen tijdlijn en je eigen planning.. uiteindelijk is het in dit spel zo dat elke weg naar Rome exact even lang is als je een fatsoenlijk weg beloopt. Tuurlijk kun je gewoon een hele slechte planning maken en domweg tijd weggooien.. maar stel dat je builders altijd aanstaan, dan is elke weg precies even lang.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Core-Strategy.jpg

Een belangrijk uitgangspunt is de persoonlijke tijd die je te besteden hebt. Je kunt ruwweg voor 2 strategieën kiezen.

Sessies
Als je de tijd hebt om elke avond of om de avond een uurtje of 2/3 te gamen, dan noemen we dat in sessies spelen. Dit houdt eigenlijk in dat je in die 2 uur niet offline gaat waardoor je dus ook niet aangevallen kunt worden. Je verslaat dan in de tijd zo veel mogelijk tegenstanders en spaart alle resources op. Aan het einde van je sessie geef je die dan ook meteen weer uit aan een upgrade. De rest van de dag word je dan wel aangevallen, maar is er niks te halen.. en wat er te halen valt heb je niet nodig. Met deze strategie is het belangrijk dat je de Offence kracht van je troepen zo snel mogelijk upgrade zodat je in je sessie zo min mogelijk troepen verliest en dus veel tegenstanders aan kunt vallen. Defence is daarentegen dan weer niet interessant. Aangezien je niet aangevallen kunt worden in je sessie kun je ook niks kwijtraken, en als je niet online bent valt er toch niks te halen. Met deze strategie vergeet je dus eigenlijk defence en focus je op offence. Bijkomend voordeel is hier dat je goede aanvallen in de Taskforce missies kunt doen omdat je sterke troepen hebt.

Continu
Als je liever door de dag heen af en toe gamed dan mogen we dat Continu noemen. Je verslaat dus door de dag heen wat tegenstanders en spaart langzaam resources voor een upgrade. Je word dan natuurlijk wel tussendoor aangevallen en verliest weer resources. Het is dus heel belangrijk dat je al je defence zsm upgrade zodat je minder kans hebt dat je aangevallen word, of je tegenstanders je niet kunnen verslaan. Je offence kun je iets minder aandacht geven, want je hebt de hele dag de tijd om aan te vallen, en als je een keer verliest omdat je troepen niet zo sterk zijn… probeer je het later nog een keer of wissel je de tegenstander in voor een nieuwe. Hierbij ligt dus de focus op Defence. Bijkomend voordeel is hier dat je met je verdedigingen regelmatig intel binnen krijgt die we weer nodig hebben voor de Taskforce.

Afhankelijk van je persoonlijke agenda kies je hier dus voor… maar je moet het wel een beetje doorzetten. Uiteraard kun je wel wisselen van strategie, maar dat is wel erg lastig. In mijn geval zat ik toen ik begon heel vaak in de trein of als bijrijder in de auto en koos dus voor de Sessie strategie. Ik kon makkelijk 2 uur online blijven en sparen voor een upgrade, waar ik overdag geen tijd had om zo af en toe eens een aanval te doen. Hoe verder je in het spel komt hoe minder belangrijk dit is. Als je zo 3 kwart max bent is dit niet meer belangrijk en kun je doen wat je wilt.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Calimero.jpg

Iedereen is ooit begonnen… dus laat je niet gek maken door filmpjes of aanvallen van Taskforce genoten. Ook wij wisten niet wat we zagen op Youtube toen we nog een baby account hadden. Ik dacht ook wel eens “hoe moet ik dat ooit leren”, maar als je dan dus denkt.. “komt vanzelf” en “als hij het kan.. dan kan ik het ook”… dan gaat dat helemaal goed komen. Aan het begin is het kiezen van een looproute bijvoorbeeld best een uitdaging, en dat kan nogal eens fout gaan… gedurende je groei ga je opmerken dat dit gewoon automatisme word en niet eens meer lastig is. Zelfde geld voor snelheid met drukken of precies plaatsen van bommen of shocks. Het went vanzelf.
Als je het maar blijft proberen!
Dat is echt de kern… gewoon doen… gewoon proberen… lekker falen… We hebben dit allemaal gedaan en we hebben er allemaal om moeten lachen. Ook nu in de top zie ik gewoon heel veel mensen die wel mijn basis bekijken, maar niet aan durven te vallen… Tsja, als je het niet probeert dan leer je het nooit. Ik en bijvoorbeeld dhr Slot hebben echt zoooooo vaak gefaald.. het is bizar. Maar telkens valt je weer een klein detail op en leer je er iets van. Gewoon doen! Want stel dat het echt niet zou gaan… dan weet je tenminste ook precies waardoor dat komt en wat je eraan moet doen. Stuur die bootjes naar dat strand, mik die troepen eruit.. drop wat flares en shocks en kijk wat er fout gaat..


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Bier.jpg

That’s it voor nu want het is goed weer en ik heb zin in bier 
Succes en vraag maar raak.. Hier, in het forum, per mail, Officele forum, chat, skype… van mij part komt je langs. We leggen je het van harte uit en laten je graag zien wat je het beste kunt doen. Join anders een van Taskforces en vraag daar om hulp! In de volgende blog ga ik ook in op echte praktische tips… dus als je nu al vragen hebt.. post ze in de comments en ik neem ze mee!

Succes!

Tweakers| World!
TaskforceTweakers.com


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/hqdefault.jpg

Introductie Boom Beach

Door World Citizen op maandag 25 april 2016 18:18 - Reacties (15)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 3.025Andere Boom Beach BlogsHoi,

Hier dan een kort introductie filmpje over BoomBeach. Het leek me handig om voor de lezers die dit spel helemaal niet kennen een filmpje te maken zodat er wat achtergrond info is over deze blog.

Ik ga kort over de Single en Multiplayer opties heen en laat zien hoe een aanval en missie werkt.

Lang niet alle facetten van het spel komen aan bod, maar die zijn ook niet interessant voor de beeldvorming.

EXCUUS voor mijn zachte G :) , die krijg ik er niet helemaal uit.
Dit is mijn eerste filmpje waarin ik ook spreek, dus feedback is van harte welkom.

Veel Plezier!