Tweakers 1e van Nederland!

Door World Citizen op maandag 17 oktober 2016 08:00 - Reacties (24)
Categorieën: Boom Beach, Taskforce Tweakers, Tweakers| World, Views: 3.695Andere Boom Beach Blogs


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/1e.png

Gelukt! !!! GELUKT!!! 1e van Nederland met Boom Beach!!! Whoooooop

Na 2 jaar spelen is het dan eindelijk zo ver.. ik ben Nummer 1 van Nederland. :)

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/IMG_1989.png

Allereerst wil ik alle Tweakers Taskforce leden bedanken voor de afgelopen 2 jaar! Ik ben er nog lang niet klaar mee en dat komt eigenlijk voornamelijk doordat we met zijn alle echt een leuke groep hebben. We zeiken niet, helpen elkaar en dat onder het genot van wat flauwe grappen en een hoop fun.
Ook in serieuzere tijden staan we klaar voor elkaar. We hebben best wat meegemaakt en minder leuken dingen zaten daar ook bij. Het voelt echt als een stel oude vrienden die wat lol hebben.
Toch blijven we altijd strijden voor een betere plek en een moeilijker niveau... en die combinatie van hoger willen en gezelligheid is echt top!

Thanks heren en dames! Zonder onze TF was ik echt allang gestopt!

Tweakers.net ook van harte bedankt :) Zonder GoT was deze groep er nooit geweest, en het blijft een eer om met de Tweakers Tag de ranglijsten in te duiken. !

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2e.png

Dit blogje is een beetje om te vieren dat ik eerste mag staan, en dat daardoor de naam Tweakers gewoon helemaal bovenaan staat. Zie je maar weer dat de beste gamers van Tweakers komen :)
Ik zal een stukje schrijven over wat ik denk dat een mooie route naar de top is en een stukje onzin er omheen ;D

Wat een werk was dat zeg... elke dag gamen, elke dag tijd kwijt, elke dag maar weer blijven denken "als hij dat kan dan kan ik dat ook!". Als je opstaat even door je map kijken.. in je pauze even kijken of je niet een tegenstander plat krijgt. Als je thuiskomt direct je telefoon aan de oplader en weer even kijken... Het zijn telkens maar een paar minuten maar dat wel 20x op een dag. Eigenlijk vond ik het zelf ook te zot worden en begon me wel eens achter de oren te krabben of ik wel door moest gaan.. maar ... Ik kon het ook heel goed naast me leggen. Als ik een avond geen zin had of onverwachts uitgenodigd werd dan sloot ik het met alle gemak af en ging aan het bier of naar de BBQ... Hierdoor blijft je progressie wel eens hangen maar je moet wel een leven overhouden. Tevens vind ik het niet kunnen dat je op je werk zit te gamen naast je pauzes. Dus tijdens werk blijft het spel uit.. Ook dat kost je wat progressie. Dus wellicht had ik met meer tijd iets eerder mijn doel gehaald.. maar laten we het leuk houden 
Maar… het werpt nu gelukkig zijn vruchten af.

Het heeft me eigenlijk 2 pogingen gekost. 1 jaar geleden ben ik ook begonnen aan een push maar toen kwam ik maar tot plek 2. Dit keer is het echter wel gelukt en staan we eerste!!!

Ik heb er voor gekozen om te stijgen met ICE standbeelden. (in andere blogs meer over dat onderwerp) Het is eigenlijk een simpel idee.. Als je ICE plaatst verlies je minder Victory Points (VP) per dag omdat je minder vaak verslagen word. Hierdoor hoef je dus zelf niet heel veel VP per dag binnen te halen om dat verlies te compenseren. Stel je hebt geen ICE standbeelden dan verlies je dus een hele boel VP per dag, en zul je die ook weer moeten bijhalen. Als je heel veel tijd hebt is dat wel te doen, maar ik werk ook gewoon nog en heb ergens nog wat andere hobby's en vrienden en... nou ja... Ik doe het wel met ICE... dan kost het me dus een stuk minder tijd. met de ICE strategie kun je dus heel makkelijk gelijk blijven in VP door elke dag een half uurtje te spelen... en als je dan een keer wat meer tijd hebt kun je langer spelen en stijgen in VP... Je beheerst het proces dan prima en kunt je traject simpel on the fly plannen.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/3e.png

4 maanden geleden ben ik begonnen en stond ik nog 150ste.. met een voorraad van 500 PowerPowder (PP) en perfecte ICE statues in voorraad kon ik aan de slag. Ik ben rustig aan begonnen met het plaatsen van ICE standbeelden om te kijken hoeveel impact het heeft.. Het blijkt dat ze echt enorm helpen.
Initieel heb ik 2 ICE masterpieces geplaatst en heb dat zijn gang laten gaan. Het bleek dat mensen je simpelweg niet meer aanvallen. Ik dacht eigenlijk dat aanvallers gewoon vaker zouden falen, maar in praktijk schrik je spelers gewoon af met ICE... Ze zien de standbeelden staan bij het scouten en laten je al met rust. Ze proberen het niet eens.

Je kunt zien hoe vaak spelers je scouten, aanvallen en verslaan per dag.. Hier keek ik dan ook heel vaak naar. Je zag afhankelijk van je ICE en boost op ICE het aantal pogingen drastisch zakken terwijl het aantal scouts gewoon gelijk bleef. Spelers proberen het dus niet eens meer. Met 4 ice waarvan 2 in boost ga je al snel naar max 3 defeats per dag. Dit is een kantelpunt omdat je ook vaak wel 3 pvps verslagen krijgt per dag zonder zelf in boost te gaan. Je kunt dus gelijk blijven in VP zonder veel tijd erin te steken. Als je dan een dag niet wilt/kunt spelen is dat niet erg. Dit is het grootste voordeel van ICE statues.

Als je dan niet 2 maar 4 ICE standbeelden gaat boosten, dan word je amper nog verslagen...

Maar..... er is een balans met je VP... Vanaf 1200 VP kom je echt in een andere player pool... de beste ter wereld vallen je dan aan en die winnen echt niet omdat ze er veel geld in steken. Die gasten kunnen echt een goed potje BB spelen. Je ziet aanvallen voorbij komen waar ik niet eens een over had nagedacht... Het voordeel is dat je hier dus weer erg veel van leert.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/4e.png

1200VP is dus het moment waarop het serieus begint te worden. Je gaat tegenstanders krijgen met ontzettend veel ICE standbeelden en vaak ook 6 in boost . Die zul je ook gewoon moeten verslaan. Toen ik de eerste keer voor NL1 ging pushen dacht ik vaak "dat kan nooit" "die krijg je nooit verslagen met mijn setup" ... maar niets is minder waar... Ik had vroeger bijna enkel aanvals standbeelden.. en geen ice. Nu heb ik 50/50... en kan nu dus met minder aanvals kracht al die tegenstanders plat krijgen.... Dit zijn mentale barrières waar je stap voor stap doorheen gaat. Ik denk dat als we de beste 100 spelers van de wereld bij elkaar zetten dat er geen enkele map is die niet plat te krijgen is door een speler met 5 aanvals en 5 defense standbeelden... al heeft de tegenstander 10 ice standbeelden... hij is gewoon plat te krijgen.

Dat is ook de grootste tip die ik je mee kan geven... "dat kan niet" of "ik ben niet sterk genoeg" bestaat niet in BB.. ALLES is plat te krijgen met de juiste troepen/strategie. Dit leer je door te kijken hoe spelers jouw verslaan. Blijf ook je eigen basis steeds anders inrichten om te zien hoe spelers die weer verslaan. Je zult versteld staan maar met 4 ice in boost en 2 shield zijn er nog steeds spelers die mij plat krijgen zonder losses.... Ook ik sta dan tot op vandaag nog steeds versteld. Vandeweek kwam er iemand die het deed met Grenadiers en Medics.. Hij had zelf ook ICE standbeelden dus het was geen Full Offence speler.. Toch kreeg hij mij plat zonder 1 verlies. Bizar ... Maar nu weet ik ook hoe dat moet :) :) :)

Ik heb er dus voor gekozen om bij 1200vp 4 ice neer te gaan zetten en in boost te gooien. Ik had toen nog 400 pp in voorraad en ben gaan pushen. Doordat je dan maar 2/3x per dag verslagen word kun je dus gaan stijgen. laten we zeggen dat je elke dag 2 pvps zonder boost kunt doen, dan hoef je er dus nog maar 2 met boost te doen om 1 vp te stijgen. Normaliter doe je in een boost sessie wel meer pvps... dus gemiddeld denk ik zo ongeveer 5 vp te stijgen per sessie.. Af en toe liet ik dan eens een dag of weekend gaan, maar dit had ik zo weer ingehaald door 1 avond er even echt voor te gaan zitten.
Ik deed denk ik 5x per week een echte sessie en wilde dan echt stijgen. Dit ging veel beter dan ik had verwacht en na een week of 4 stond ik op 1275 VP. Maar dan.... dan word het lastig :)

je moet nu door de 1300 grens heen en die is pittig. vanaf 1300 spawn je vaker op andere spelers hun map dan onder de 1300. Je word dus ook weer vaker per dag verslagen en verliest dus weer meer VP per dag. Je kunt dan niet meer "even" een tegenstander verslaan om gelijk in VP te blijven... je zult echt elke dag 3 uur moeten gaan zitten om daar doorheen te komen. Dit heb ik dan ook 3 weken gedaan. Ik had toevallig vakantie en besloot te gaan pushen. Na 2 weken stond ik op 1300 en BOOOOM EERSTE!!!! :)

In Nederland is de Nr1 positie ook ongeveer 1300 VP.. pas 5 spelers hebben dat gehaald en daar hoor ik nu ook bij :) ... ja ik ben trots.. en niet eens zozeer dat ik NL1 sta, maar meer omdat ik 150 wereldwijd sta. En als je een beetje bekend bent met Boom Beach dan weet je dat de wereldwijde ranglijst vol zit met echt serieuze strategen die echt serieus goed zijn in het spel... Je moet goed plannen en brede kennis hebben wil je daar komen... en als jij en 149 andere spelers van de paar miljoen dat kunnen is dat wel iets waar ik trots op ben ja.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/5e.png

Nederlands 1e is gewoon cool... Kan ik straks tegen de kindjes lekker opscheppen dat Opa 1e was in gamen.. :). Dik 2 jaar geleden riep ik het in onze Chat.. "ik word eerste van Nederland"... ik kon natuurlijk niet afgaan tegen de GoT Community... dus moest wel door :)., Ik heb wel tijden gekend dat ik er geen zin meer in had. Zelfs hele weken dat ik eigenlijk niet eens wilde chatten.. Maar gelukkig kwam daar ook weer een einde aan en hebben we zat leden in onze Taskforce die dan een stap naar voren zetten en mijn taken even opvangen. Nogmaals.. zonder onze TF en de leden was ik nooit zo ver gekomen.

Nu is het simpeler. Ik wil een paar weekjes in de top hangen en dan ga ik down under. Weer opnieuw PowerPowder sparen en een paar technieken leren. Ik mis wat kennis.... het is niet dat dit echt een probleem is maar ik wil 2 dingen leren alvoor ik verder ga. Over een maandje of 3 zal ik nog eens proberen de top50 wereldwijd in te komen, maar voorlopig is het Vakantie.... !!! Lekker alle ICE standbeelden inruilen voor PSC standbeelden en een beetje tegenstanders verslaan. Als ik straks 150VP gezakt ben krijg ik weer makkelijkere tegenstanders en wandel je makkelijk door het spel heen. Vervolgens zal ik dus 2 dingen leren (Grenadiers/medics en Scorch/zookah)… Als ik dat onder de knie heb en weer wat PowerPowder op voorraad zien jullie me terug. 

Thanks voor het lezen… het is een beetje veel tekst geworden maar … ach ja 
Ik ga er nog even van genieten en …. En……

TWEAKERS OP NUMMER 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/6e.png

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/FullSizeRender.jpg

Nieuwe Taskforce! "Tweakers LITE"

Door World Citizen op zondag 5 juni 2016 13:40 - Reacties (2)
Categorieën: Boom Beach, Taskforce Tweakers, Views: 3.142Andere Boom Beach BlogsHoera Hoera.. Tijd voor en fles champagne tegen het Tweakers HQ... want... want.... :)

!!!!We hebben een nieuwe Taskforce erbij!!!!

Tweakers LITE is een feit!

Het loopt erg goed met de Taskforces en er komen stiekem veel nieuwe leden bij. We zien uit alle niveaus nieuwe leden komen, dus het leek mij geen slecht plan nog een extra Taskforce te openen voor de echte instapper. Sta je dus aan het begin van het spel en wil je ook in zo een Epic Tweakers Taskforce... Dan start dat voortaan bij LITE.

LITE heeft geen VP eis en is er hoofdzakelijk om door te stromen naar een van de hogere taskforces. Hier kun je gebruikt maken van de missie boot met resources, en bij 200 VP kun je richting een hogere Taskforce.

Tweakers 2 gaat daamee niet echt op de schop, maar we gaan wel net een tikje meer van je verwachten. Nog steeds word je niet gekicked als je eens een missie mist, maar we gaan je er wel op aanspreken. EN (heel belangrijk) als we vol zitten dan kicken we wel de minst actieve leden. Let daar dus op.

Join Join (*epic sound effects and light flashes)

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Tweakers.jpg

Hoofd Taskforce van Tweakers. Hierin spelen de hogere spelers die ook daadwerkelijk elke dag willen aanvallen en elke dag tijd voor BoomBeach maken. We spelen hier competatief en houden je prestatie in de gaten. Mis je te vaak missie of heb je geen boodschap aan feedback, dan is dit niet de Taskforce die je moet joinen.

Eisen
- 600 VP entry (of 400 als je uit Tweakers 2 komt)
- 25 Intel per week (stijgt regelmatig)
- Verplicht elke dag aanvallen
- Chatten over je aanval voor feedback
- Enthousiast zijn
- Mij uitlachen in de chat
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Tweakers-2.jpg

2e Taskforce voor de medium speler. We willen hier ook steeds een stapje hoger maar de druk is een stuk lager. Je moet wel elke dag willen aanvallen. Als het een keer niet gaat geef dat dan aan.. we zijn hier wat milder met kicken, maar als je niet WILT spelen.. dan houd het op. Als je eenmaal 400 vp hebt en ook laat zien dat je het leuk bent kun je vervroegd naar Tweakers, de hoofd Taskforce.

Eisen
- 200 VP
- 15 intel per week
- Actief meespelen en elke dag de missie halen
- Als we vol zitten (50 Leden) dan kicken we de minst actieve.
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Tweakers-LITE.jpg

Onze instap Taskforce.. Begin je net met het spel of wil je gewoon eens kijken hoe het is, join dan deze Taskforce. Hier wen je een beetje aan de taskforce en kun je wat groeien om door te gaan naar een hogere. De insteek is vooral Fun! We doen niet gek, en spelen om de boot met resources te krijgen.

Eisen
- 0 VP
- 7 intel per week
- Lol maken

Taskforce Tweakers - Overview

Door World Citizen op dinsdag 19 april 2016 13:11 - Reacties (10)
Categorieën: Boom Beach, Taskforce Tweakers, Views: 3.508Andere Boom Beach Blogs


Boom Beach Tweakers – To the Top!

Hoi en welkom in mijn allereerste blog ooit!
Aangezien we met onze Boom Beach Tweakers Groep wat dingen beginnen te bereiken, leek het me leuk om hier een stukje over te schrijven.

Ik ben World Citizen, 32 jaar aan het bederven en groots Tweakers fan. Een kleine 2 jaar geleden ging ik eens op zoek naar een spelletje voor onderweg, en na wat rotzooien kwam ik Boom Beach tegen. Na installatie en een uurtje spelen kwam ik er al snel achter dat dit precies is waar ik heel enthousiast van kan worden.

Boom Beach is een strategie spel waarin je een soort land verovertje speelt. Je hebt zelf een eiland, en een grote kaart met andere spelers. Deze dien je te verslaan waardoor je resources binnen krijgt om weer te upgraden..

Al snel sloeg de verslaving in en werd ik erg fanatiek. Elke avond ging er snel een uurtje of 2 inzitten, en gedurende het spel werd dit al snel 3 uur of meer. Al snel had ik het idee dat dit wel eens het spelletje kon zijn wat ik weer serieus ga spelen. Ik heb dit ooit met CounterStrike gedaan, maar rond mijn 17e gestopt. BB voelde echt aan alsof het mijn ding is en ik er echt weer iets in kon bereiken.

Toen kwam 23-10-2014. De dag waarop SuperCell (de makers van deze game) een update uitbrachten met “Taskforces”. Taskforces zijn clans. Je moet als groep zijnde een grote basis verslaan om zo te strijden voor de ranglijsten.

Ik had altijd al een Clan willen leiden op een wat serieuzer manier. Clans leiden kan best een serieuze aangelegenheid zijn, en als je competitief wilt spelen dan is het een flinke opdracht iedereen op 1 lijn te krijgen. Ik had al wel eens stukjes gelezen over WoW clanleiders.. en dat sprak me enorm aan.

Dus op 23-10-2014 hebben we “Taskforce Tweakers” in het leven geroepen. Al snel volgde de eerste leden en binnen 4 weken hadden we een echte groep. We zaten allemaal op 1 lijn, en middels ons topic in GoT konden we regels afspreken en ideeën delen.

Al snel bleek ook dat we het helemaal niet zo slecht doen… We zijn begonnen met de eis dat je van Tweakers.net af moet komen, en dat je Nederlands moet spreken.. Hierdoor is het lastig leden werven, maar Tweakers zijn de beste.. dus we hadden ook de beste leden ;)

We zagen dat we bij de beste 5 TF’s van Nederland hoorden… en dat we wereldwijd ook best mee doen. We wilden niet te gekke eisen stellen aan onze leden, dus andere TF’s die dat wel doen kunnen we niet bijhouden. Maar middels erg fanatieke leden concurreren we dus wel met dat soort TF’s. Dit maakt ons erg trots, en je ziet ook dat dit wellicht een betere motivatie is dan harde eisen….

Na verloop van tijd kwam dan dus ook Tweakers2.. Een taskforce voor de jonge leden of leden die even geen zin hadden elke dag tijd kwijt te zijn. Je kunt daar dus even pauze nemen of heel veel leren en doorgroeien naar Tweakers1. Ook die TF zat binnen no-time vol en vecht dagelijks een missie.

Na een dik jaar spelen en Tweakers leiden hebben we toen een klein uitstapje gemaakt en Tweakers HC opgericht. Deze THC groep bestond uit 5 werkelijke idioten die er echt veel te veel tijd aan besteden. Resultaat was dan wel 27ste van de wereld. Helaas bestond de top uit veel TF’s die met cheats werken of op andere manier een oneerlijke concurrentie vormen. We hebben toen na een paar maanden besloten dat 27ste prima was, en hebben de draad weer opgepakt in Tweakers1.

Tweakers 1 is nu nog steeds lekker aan het stijgen. Aangezien we dus niet te gekke eisen willen stellen, en enkel Nederlandse leden willen… kunnen we niet zomaar even naar de top van de wereld. Dit is een erg lang proces met inruilen van leden en werven van jong talent. Slot en ik zijn hier veel mee bezit, en we zijn dan ook altijd op zoek naar verse aanwas en kijken kritisch naar ons eigen leden bestand.

Toch stijgen we elke maand nog wel een niveau. Momenteel zitten we weer op zo een kantelpunt en kunnen we een missie hoger gaan spelen. Met de eisen die we hebben toont dit aan dat de Tweakers groep een echt fanatieke groep is. We hebben helemaal geen rare eisen nodig om onze leden onder druk te laten presteren… We hebben een groep die dat gewoon wil. Daar mag iedereen dan ook echt trots op zijn.

Momenteel is het ook nog zo dat de heer Slot en ik de Nederlandse ranglijst ingaan. Na hard werken hebben we beide een plekje in de Top50 te pakken, en pronkt de "Tweakers| Slot" en "Tweakers| World" naam vol glorie op iedereen zijn mobiel. We hebben nu dus ook de Clantag Tweakers| om ons en onze roots herkenbaar te maken voor heel Nederland.

Het zal nog een maandje duren ivm strategische keuzes, maar er gaat een dag komen dat we met zijn tweeën helemaal bovenaan staan, en iedereen kan zien dat Tweakers.net de beste is.
Geef ons nog even de tijd 

In de volgende delen zal ik iets dieper in gaan op Persoonlijk strategie en onze groeps strategie. We overdenken dit allemaal 1000de keren, en dit gaat tot in de extreme details. Ik zal een stuk wijden aan mijn tocht richting Global50 en ik zal een stuk wijden aan het verloop van onze Taskforces.
Mocht je in de tussentijd meer info willen dan kan dat via:

Forum: [iOS/Android] Boom Beach - Taskforce: Tweakers
Website: www.TaskforceTweakers.com

Bij deze dan ook erg bedankt voor het lid worden en lezen van deze blog. Ik hoop dat iemand het leuk vind om te lezen, en geïnspireerd raakt om ons te helpen.

Tot de volgende!

World Citizen
Tweakers| World
www.taskforcetweakers.com

http://static.tweakers.net/ext/f/9DYk053NAfzTa4sHcHBl0mVb/full.jpg

http://static.tweakers.net/ext/f/xwxrNl2FTQ18E8TE9kI08ONG/full.jpg