Tweakers 1e van Nederland!

Door World Citizen op maandag 17 oktober 2016 08:00 - Reacties (24)
Categorieën: Boom Beach, Taskforce Tweakers, Tweakers| World, Views: 3.695Andere Boom Beach Blogs


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/1e.png

Gelukt! !!! GELUKT!!! 1e van Nederland met Boom Beach!!! Whoooooop

Na 2 jaar spelen is het dan eindelijk zo ver.. ik ben Nummer 1 van Nederland. :)

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/IMG_1989.png

Allereerst wil ik alle Tweakers Taskforce leden bedanken voor de afgelopen 2 jaar! Ik ben er nog lang niet klaar mee en dat komt eigenlijk voornamelijk doordat we met zijn alle echt een leuke groep hebben. We zeiken niet, helpen elkaar en dat onder het genot van wat flauwe grappen en een hoop fun.
Ook in serieuzere tijden staan we klaar voor elkaar. We hebben best wat meegemaakt en minder leuken dingen zaten daar ook bij. Het voelt echt als een stel oude vrienden die wat lol hebben.
Toch blijven we altijd strijden voor een betere plek en een moeilijker niveau... en die combinatie van hoger willen en gezelligheid is echt top!

Thanks heren en dames! Zonder onze TF was ik echt allang gestopt!

Tweakers.net ook van harte bedankt :) Zonder GoT was deze groep er nooit geweest, en het blijft een eer om met de Tweakers Tag de ranglijsten in te duiken. !

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2e.png

Dit blogje is een beetje om te vieren dat ik eerste mag staan, en dat daardoor de naam Tweakers gewoon helemaal bovenaan staat. Zie je maar weer dat de beste gamers van Tweakers komen :)
Ik zal een stukje schrijven over wat ik denk dat een mooie route naar de top is en een stukje onzin er omheen ;D

Wat een werk was dat zeg... elke dag gamen, elke dag tijd kwijt, elke dag maar weer blijven denken "als hij dat kan dan kan ik dat ook!". Als je opstaat even door je map kijken.. in je pauze even kijken of je niet een tegenstander plat krijgt. Als je thuiskomt direct je telefoon aan de oplader en weer even kijken... Het zijn telkens maar een paar minuten maar dat wel 20x op een dag. Eigenlijk vond ik het zelf ook te zot worden en begon me wel eens achter de oren te krabben of ik wel door moest gaan.. maar ... Ik kon het ook heel goed naast me leggen. Als ik een avond geen zin had of onverwachts uitgenodigd werd dan sloot ik het met alle gemak af en ging aan het bier of naar de BBQ... Hierdoor blijft je progressie wel eens hangen maar je moet wel een leven overhouden. Tevens vind ik het niet kunnen dat je op je werk zit te gamen naast je pauzes. Dus tijdens werk blijft het spel uit.. Ook dat kost je wat progressie. Dus wellicht had ik met meer tijd iets eerder mijn doel gehaald.. maar laten we het leuk houden 
Maar… het werpt nu gelukkig zijn vruchten af.

Het heeft me eigenlijk 2 pogingen gekost. 1 jaar geleden ben ik ook begonnen aan een push maar toen kwam ik maar tot plek 2. Dit keer is het echter wel gelukt en staan we eerste!!!

Ik heb er voor gekozen om te stijgen met ICE standbeelden. (in andere blogs meer over dat onderwerp) Het is eigenlijk een simpel idee.. Als je ICE plaatst verlies je minder Victory Points (VP) per dag omdat je minder vaak verslagen word. Hierdoor hoef je dus zelf niet heel veel VP per dag binnen te halen om dat verlies te compenseren. Stel je hebt geen ICE standbeelden dan verlies je dus een hele boel VP per dag, en zul je die ook weer moeten bijhalen. Als je heel veel tijd hebt is dat wel te doen, maar ik werk ook gewoon nog en heb ergens nog wat andere hobby's en vrienden en... nou ja... Ik doe het wel met ICE... dan kost het me dus een stuk minder tijd. met de ICE strategie kun je dus heel makkelijk gelijk blijven in VP door elke dag een half uurtje te spelen... en als je dan een keer wat meer tijd hebt kun je langer spelen en stijgen in VP... Je beheerst het proces dan prima en kunt je traject simpel on the fly plannen.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/3e.png

4 maanden geleden ben ik begonnen en stond ik nog 150ste.. met een voorraad van 500 PowerPowder (PP) en perfecte ICE statues in voorraad kon ik aan de slag. Ik ben rustig aan begonnen met het plaatsen van ICE standbeelden om te kijken hoeveel impact het heeft.. Het blijkt dat ze echt enorm helpen.
Initieel heb ik 2 ICE masterpieces geplaatst en heb dat zijn gang laten gaan. Het bleek dat mensen je simpelweg niet meer aanvallen. Ik dacht eigenlijk dat aanvallers gewoon vaker zouden falen, maar in praktijk schrik je spelers gewoon af met ICE... Ze zien de standbeelden staan bij het scouten en laten je al met rust. Ze proberen het niet eens.

Je kunt zien hoe vaak spelers je scouten, aanvallen en verslaan per dag.. Hier keek ik dan ook heel vaak naar. Je zag afhankelijk van je ICE en boost op ICE het aantal pogingen drastisch zakken terwijl het aantal scouts gewoon gelijk bleef. Spelers proberen het dus niet eens meer. Met 4 ice waarvan 2 in boost ga je al snel naar max 3 defeats per dag. Dit is een kantelpunt omdat je ook vaak wel 3 pvps verslagen krijgt per dag zonder zelf in boost te gaan. Je kunt dus gelijk blijven in VP zonder veel tijd erin te steken. Als je dan een dag niet wilt/kunt spelen is dat niet erg. Dit is het grootste voordeel van ICE statues.

Als je dan niet 2 maar 4 ICE standbeelden gaat boosten, dan word je amper nog verslagen...

Maar..... er is een balans met je VP... Vanaf 1200 VP kom je echt in een andere player pool... de beste ter wereld vallen je dan aan en die winnen echt niet omdat ze er veel geld in steken. Die gasten kunnen echt een goed potje BB spelen. Je ziet aanvallen voorbij komen waar ik niet eens een over had nagedacht... Het voordeel is dat je hier dus weer erg veel van leert.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/4e.png

1200VP is dus het moment waarop het serieus begint te worden. Je gaat tegenstanders krijgen met ontzettend veel ICE standbeelden en vaak ook 6 in boost . Die zul je ook gewoon moeten verslaan. Toen ik de eerste keer voor NL1 ging pushen dacht ik vaak "dat kan nooit" "die krijg je nooit verslagen met mijn setup" ... maar niets is minder waar... Ik had vroeger bijna enkel aanvals standbeelden.. en geen ice. Nu heb ik 50/50... en kan nu dus met minder aanvals kracht al die tegenstanders plat krijgen.... Dit zijn mentale barrières waar je stap voor stap doorheen gaat. Ik denk dat als we de beste 100 spelers van de wereld bij elkaar zetten dat er geen enkele map is die niet plat te krijgen is door een speler met 5 aanvals en 5 defense standbeelden... al heeft de tegenstander 10 ice standbeelden... hij is gewoon plat te krijgen.

Dat is ook de grootste tip die ik je mee kan geven... "dat kan niet" of "ik ben niet sterk genoeg" bestaat niet in BB.. ALLES is plat te krijgen met de juiste troepen/strategie. Dit leer je door te kijken hoe spelers jouw verslaan. Blijf ook je eigen basis steeds anders inrichten om te zien hoe spelers die weer verslaan. Je zult versteld staan maar met 4 ice in boost en 2 shield zijn er nog steeds spelers die mij plat krijgen zonder losses.... Ook ik sta dan tot op vandaag nog steeds versteld. Vandeweek kwam er iemand die het deed met Grenadiers en Medics.. Hij had zelf ook ICE standbeelden dus het was geen Full Offence speler.. Toch kreeg hij mij plat zonder 1 verlies. Bizar ... Maar nu weet ik ook hoe dat moet :) :) :)

Ik heb er dus voor gekozen om bij 1200vp 4 ice neer te gaan zetten en in boost te gooien. Ik had toen nog 400 pp in voorraad en ben gaan pushen. Doordat je dan maar 2/3x per dag verslagen word kun je dus gaan stijgen. laten we zeggen dat je elke dag 2 pvps zonder boost kunt doen, dan hoef je er dus nog maar 2 met boost te doen om 1 vp te stijgen. Normaliter doe je in een boost sessie wel meer pvps... dus gemiddeld denk ik zo ongeveer 5 vp te stijgen per sessie.. Af en toe liet ik dan eens een dag of weekend gaan, maar dit had ik zo weer ingehaald door 1 avond er even echt voor te gaan zitten.
Ik deed denk ik 5x per week een echte sessie en wilde dan echt stijgen. Dit ging veel beter dan ik had verwacht en na een week of 4 stond ik op 1275 VP. Maar dan.... dan word het lastig :)

je moet nu door de 1300 grens heen en die is pittig. vanaf 1300 spawn je vaker op andere spelers hun map dan onder de 1300. Je word dus ook weer vaker per dag verslagen en verliest dus weer meer VP per dag. Je kunt dan niet meer "even" een tegenstander verslaan om gelijk in VP te blijven... je zult echt elke dag 3 uur moeten gaan zitten om daar doorheen te komen. Dit heb ik dan ook 3 weken gedaan. Ik had toevallig vakantie en besloot te gaan pushen. Na 2 weken stond ik op 1300 en BOOOOM EERSTE!!!! :)

In Nederland is de Nr1 positie ook ongeveer 1300 VP.. pas 5 spelers hebben dat gehaald en daar hoor ik nu ook bij :) ... ja ik ben trots.. en niet eens zozeer dat ik NL1 sta, maar meer omdat ik 150 wereldwijd sta. En als je een beetje bekend bent met Boom Beach dan weet je dat de wereldwijde ranglijst vol zit met echt serieuze strategen die echt serieus goed zijn in het spel... Je moet goed plannen en brede kennis hebben wil je daar komen... en als jij en 149 andere spelers van de paar miljoen dat kunnen is dat wel iets waar ik trots op ben ja.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/5e.png

Nederlands 1e is gewoon cool... Kan ik straks tegen de kindjes lekker opscheppen dat Opa 1e was in gamen.. :). Dik 2 jaar geleden riep ik het in onze Chat.. "ik word eerste van Nederland"... ik kon natuurlijk niet afgaan tegen de GoT Community... dus moest wel door :)., Ik heb wel tijden gekend dat ik er geen zin meer in had. Zelfs hele weken dat ik eigenlijk niet eens wilde chatten.. Maar gelukkig kwam daar ook weer een einde aan en hebben we zat leden in onze Taskforce die dan een stap naar voren zetten en mijn taken even opvangen. Nogmaals.. zonder onze TF en de leden was ik nooit zo ver gekomen.

Nu is het simpeler. Ik wil een paar weekjes in de top hangen en dan ga ik down under. Weer opnieuw PowerPowder sparen en een paar technieken leren. Ik mis wat kennis.... het is niet dat dit echt een probleem is maar ik wil 2 dingen leren alvoor ik verder ga. Over een maandje of 3 zal ik nog eens proberen de top50 wereldwijd in te komen, maar voorlopig is het Vakantie.... !!! Lekker alle ICE standbeelden inruilen voor PSC standbeelden en een beetje tegenstanders verslaan. Als ik straks 150VP gezakt ben krijg ik weer makkelijkere tegenstanders en wandel je makkelijk door het spel heen. Vervolgens zal ik dus 2 dingen leren (Grenadiers/medics en Scorch/zookah)… Als ik dat onder de knie heb en weer wat PowerPowder op voorraad zien jullie me terug. 

Thanks voor het lezen… het is een beetje veel tekst geworden maar … ach ja 
Ik ga er nog even van genieten en …. En……

TWEAKERS OP NUMMER 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/6e.png

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/FullSizeRender.jpg

Volgende: Kerst: HOERA de zon staat hoger, trek de voorraadkast open! 25-12 Kerst: HOERA de zon staat hoger, trek de voorraadkast open!
Volgende: Tweakers.CLANS 07-'16 Tweakers.CLANS

Reacties


Door pven, maandag 17 oktober 2016 11:21

Scorche/zooka snap ik, dat heb ik Hago zien doen en dat werkt best goed. Maar grenadiers/meds zie ik eigenlijk nooit. Is dat iet voor 1200vp+ ?

Door Tweakers user pven, maandag 17 oktober 2016 11:27

En leuke blog uiteraard! _O_

'De weg naar de top!' :)

Door Tweakers user World Citizen, maandag 17 oktober 2016 11:56

pven schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 11:21:
Scorche/zooka snap ik, dat heb ik Hago zien doen en dat werkt best goed. Maar grenadiers/meds zie ik eigenlijk nooit. Is dat iet voor 1200vp+ ?
Ik zie ze toch nog wel eens voorbij komen... Ik heb nu die setup met 2 Level 3 shields en 4x ice in boost en vorige week kwam iemand met grenadiers medics die het zonder losses plat kreeg. Hij had zelf geen of weinig ICE.. maar dan nog..

Laten we ze maar eens testen :)

Door Tweakers user World Citizen, maandag 17 oktober 2016 11:57

pven schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 11:27:
En leuke blog uiteraard! _O_

'De weg naar de top!' :)
Thank!! You!!!

Door Tweakers user EnerQi, maandag 17 oktober 2016 13:19

Mooi gedaan World!

Door Tweakers user World Citizen, maandag 17 oktober 2016 13:30

Thanks! En jullie ook allemaal bedankt!!!

Door raffellos, maandag 17 oktober 2016 20:29

Gefeliciteerd World! KlassE!!!


Door Tweakers user Strykeforce, maandag 17 oktober 2016 21:52

Netjes man, goed gedaan!

Door Tweakers user jagana, maandag 17 oktober 2016 22:36

Gefeliciteerd!


Door Tweakers user World Citizen, maandag 17 oktober 2016 22:42

Woah Code V!!!!!!! Hoe is het? Thanks man :)

Door Tweakers user jagana, maandag 17 oktober 2016 22:44

Alles is goed, erg druk. heb je nog een tf waar ik af en toe langs kan komen?
Ik wist wel dat het je zou lukken, ik ben jaloers!

Door Tweakers user World Citizen, maandag 17 oktober 2016 22:47

jagana schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 22:44:
Alles is goed, erg druk. heb je nog een tf waar ik af en toe langs kan komen?
Ik wist wel dat het je zou lukken, ik ben jaloers!
Nou ik kan me nog herinneren dat we een hoop van je hebben geleerd dus jaloezie was er vroeger ook al wel :D

We hebben er 3 nu... maar kom gewoon langs in de main TF!!!! Al is het om ff te chatten.
Tweakers
#28yjgp2

Door Tweakers user jagana, maandag 17 oktober 2016 22:52

ik ga zeker een keertje langskomen, al is het maar om ff rond te kijken en te chatten.

Door Tweakers user World Citizen, maandag 17 oktober 2016 22:54

jagana schreef op maandag 17 oktober 2016 @ 22:52:
ik ga zeker een keertje langskomen, al is het maar om ff rond te kijken en te chatten.
Top man :)

Door Tweakers user BadpunK, dinsdag 18 oktober 2016 06:54

Ik snap er allemaal niets van, maar gefeliciteerd met je positie..

Door Tweakers user gnauw, dinsdag 18 oktober 2016 08:01

Leuke blog world. En inderdaad we hebben en fijne tf. Nooit in een gaming team gezeten met zo weinig shit

Door Tweakers user World Citizen, dinsdag 18 oktober 2016 09:29

BadpunK schreef op dinsdag 18 oktober 2016 @ 06:54:
Ik snap er allemaal niets van, maar gefeliciteerd met je positie..
:) Het gaat over een spelletje Boom Beach... mocht je meer willen weten.. bovenaan de blog staat een index naar meer artikelen...
gnauw schreef op dinsdag 18 oktober 2016 @ 08:01:
Leuke blog world. En inderdaad we hebben en fijne tf. Nooit in een gaming team gezeten met zo weinig shit
Hell Yeah!!! Super trots op ons team!!!Door Ekitch, dinsdag 18 oktober 2016 15:37

feli :) _/-\o_

Door Tweakers user de heer slot, dinsdag 18 oktober 2016 20:20

Alleen al het behalen van 1300 vp is een groot applaus waard, maar blijven doorzetten om nr. 1 van Nederland te worden is een nog groter applaus waard. _/-\o_

Door Roadjunk, dinsdag 18 oktober 2016 20:22

Yo World, gefeliciteerd. En ook een leuk blog om te lezen, naast behoorlijk wat wetenswaardigheden over het spel en hoe het werkt! Ik ga weer rustig verder met mn bootjes uppen :)

Reageren is niet meer mogelijk