Core Game Strategy , 3 Tips!

Door World Citizen op woensdag 1 juni 2016 13:04 - Reacties (3)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 2.075Andere Boom Beach Blogshttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/core-game.jpg

Oke, de basis, de 3 dingen die je echt even moet weten, de dingen die zorgen dat je niet vastloopt…. De Core Game Strategy.
Zoals in de vorige blog besproken valt of staat alles met je mentaliteit. Als je bij tegenslag de handdoek in de ring gooit dan kun je er beter niet aan beginnen.. want BoomBeach is een soort van vallen en opstaan.

Daarnaast zijn er een aantal dingen die handig zijn om te weten en je uit een boel problemen kunnen houden. Het kan namelijk voorkomen dat je iets te hard van stapel loopt, of niet een duidelijke lijn volgt waardoor je in onnodige problemen kunt raken. In deze blog zal ik proberen de 3 grootste basis tips uit legen zodat dit in ieder geval goed komt.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/VP-Management.jpg

VP – Victory Points – Overwinningspunten…
Die zijn belangrijk… dat is wat het moeilijk of makkelijk maakt. Je verzamelt die punten, en op basis van die punten worden je tegenstanders gematched. Als jij dus 100VP hebt, dan zullen er op je map ook tegenstanders van 100VP spawnen. Hoe meer punten, hoe moeilijker je tegenstanders.
Je krijgt die punten door tegenstanders te verslaan. Elke keer als je een computer tegenstander verslaat krijgt je er 1 (en aan het begin soms 2), elke keer als je een echter real life speler verslaat krijgt je er 2.

Je verliest die punten als er weer een tegenstander op je map spawned. Elke spawn op je map is weer -1 VP. Tevens verlies je 1 VP als iemand jou verslaat.
Omdat je dus 2 VP erbij krijgt als je een Real life tegenstander verslaat, en er maar 1 verliest als je iemand jouw verslaat, stijg je normaliter dus rustig in VP… en daar moet je dus goed mee opletten.
Stel je gaat als een Tweaker met 8 RedBull achter je kiezen elke dag al je tegenstanders gaat verslaan, dan loop je helemaal vast en heb je uiteindelijk zoveel VP dat al de tegenstanders die op je map spawnen veel te moeilijk worden. Je stijgt namelijk wel in VP, maar je kunt niet zo snel upgraden. Je hebt dan op een moment simpelweg niet genoeg aanvalskracht of troepen om die wat hogere tegenstanders te verslaan… en dat noemen we de VP-Wall.

Dit kun je eigenlijk maar op 1 manier voorkomen, en dat is “niet te veel ineens willen”.. Boom Beach is een mobile game wat je lekker makkelijk uit je zak trekt om even een aanval te doet, maar dat moet je niet te pas en te onpas doen. Je moet plannen. Een beetje afhankelijk van of je in Sessies of Continu speelt, zul je hier goed over moeten nadenken. Als je bv een upgrade hebt gestart die 1 dag duurt.. Dan heeft het niet veel zin om diezelfde dag continu je map leeg te spelen.. je kunt immers toch niet upgraden. Je laat je mobieltje dan dus even lekker links liggen (je komt wel gezellig chatten uiteraard  ) en als de upgrade klaar is dan ga je er weer voor. Dit is aan het begin echt een mentaliteit issue… Ook ik wilde gewoon lekker knallen en heel de dag door een beetje rotzooien, maar als snel kwam ik erachter dat dit niet handig is.

Ook moet je goed kijken wat een bepaalde tegenstander aan opbrengst (loot) geeft. Stel je hebt een tegenstander die heeeel weinig loot geeft, dan kun je die beter even laten staan en na 24 uur vernieuwen. Als je dit slim aanpakt dan heb je uiteindelijk dus bv 4 van je 10 tegenstanders met heel veel loot waardoor je dus na het verslaan van 4 tegenstanders al je upgrade kunt starten. Als je die 4 niet had, dan zou je dus alle 10 de tegenstanders moeten verslaan en krijg je er veel meer VP bij. Dit is eigenlijk zonde… Dus probeer hier een beetje mee te spelen.

Waar je wel een klein beetje op moet letten, althans het komt zelden voor, maar je moet niet te laag in VP zitten. Als je echt te laag gaat zitten dan loop je het risico dat tegenstanders zooo laag zijn dat ze zooo weinig beloning geven, dat je dus niet genoeg binnenkrijgt voor een upgrade.
Dit komt niet gek vaak voor, maar je kunt dat wel oplossen door bv je dagelijkse reward boot op te sparen of bv Dr Terror goed te plannen.

Je moet het zo zien… Als je een upgrade doet die je troepen of andere aanvals items sterker maken, dan kun je ook weer iets of wat stijgen in VP.. Jij bent sterker geworden dus je zou ook sterkere tegenstanders aan moeten kunnen.
VP is dus echt heel belangrijk … als je eenmaal te hoog zit is het lastig zakken. De enige manier is eigenlijk om dan een week of 2 bijna niks te doen, en vooral geen anders spelers aan te vallen. Je kunt dan het beste je verdediging heel stom neerzetten zodat iedereen je makkelijk kan verslaan en je dus weer VP verliest. Dit is saai en stom en bleh… niet doen dus :)

Hier een afbeelding van een VictoryPoint, of eigenlijk een Medaille die gelijk staat aan 1 punt.
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/medal_gold@2x.png


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Standbeelden.jpg

Een tweede hele belangrijke strategie is het gebruiken van je PowerStones. Als je een tegenstander verslaat dan heb je kans om een PowerStone te krijgen. Je hebt 4 kleuren en 3 maten PowerStones. Als je van 1 zo een maat 7 stuks hebt kun je een standbeeld maken. Deze standbeelden geven je extra kracht. Je hebt bijvoorbeeld een standbeeld die je 15% meer aanvalskracht geeft, maar ook eentje die jouw defence gebouwtjes 15% meer kracht geeft. Deze standbeelden zijn cruciaal in het spel. Je kunt ze ook nooit kopen met geld en zult dus echt tegenstanders moeten verslaan wil je aan PowerStones komen om standbeelden te bouwen.

Maar… Je hebt een gebouwtje (sculptor) waarin je die Standbeelden bouwt. Dit gebouwtje moet je upgraden. Als het gebouwtje level 1 is, dan kun je maar 1 standbeeld neerzetten. Het heeft dan dus geen zin om extra standbeelden te maken want die kun je toch niet kwijt… Hiermee wil ik zeggen dat je er dus soms goed aan doet de PowerStones te sparen en er later pas standbeelden van te bouwen. Als je namelijk een standbeeld hebt gebouwd dan MOET je hem plaatsen of MOET je hem omzetten naar PowerPowder wil je een nieuwe kunnen bouwen. Stel dus dat je een heel goed percentage krijgt maar je kunt hem niet plaatsen omdat je geen plek hebt, dan moet je hem dus afbreken wil je weer nieuwe Standbeelden kunnen maken.. En dat is natuurlijk zonde.

Ook kun je bv kiezen een bepaald type PowerStones te bewaren. Neem bv Blauwe PowerStones. Hier bouw je standbeelden mee die jouw verdediging sterker maakt. Heel veel spelers kiezen ervoor om aan het begin alleen te focussen op aanval upgrades. Ofwel, een blauw standbeeld heeft dan niet zo veel effect. Nu kun je er voor kiezen om de blauwe PowerStones die je krijgt meteen om te zetten naar PowerPowder (zie hieronder), of je kunt ze gaan sparen voor later. Als je ooit hoopt de top te bereiken dan zou ik ze dus gaan sparen zodat je ze kunt omzetten als je bijna bij de top bent. Wie weet is het eerste standbeeld wat je maakt wel meteen het sterkste percentage… Als je hem dan niet kunt plaatsen kan het goed 6 maanden duren voor je weer eens het gelukt hebt zo een hoog percentage te trekken.

Hieronder de verschillende Powerstones, van klein naar groot... En daar weer onder 3 voorbeelden van een standbeeld.

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common_purple.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common_fire.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_common_ice.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare_purple.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare_fire.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_rare_ice.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic_purple.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic_fire.pnghttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/Icon_artifact_epic_ice.png
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/stat.jpg

http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Power-Powder.jpg

Een derde hele belangrijke strategie is het gebruik van je PowerPowder. Je krijgt zoals hierboven besproken gedurende het spel toegang tot standbeelden. Als je een beeld maakt wat je niet nodig hebt en je “reclaimed” (vernietigd) hem, dan krijg je daar bij een “MasterPiece” 7 PowerPowder er voor terug.
(als het een beetje onduidelijk word dan hoef je enkel te onthouden dat je ergens PowerPowder voor terug krijgt… en dan is onderstaande wellicht wel duidelijk  )
Om het even lekker banaal op te schrijven, PowerPowder is een soort drugs… Je standbeelden kunnen dit snuiven en dan worden ze dubbel zo sterk 

Die PowerPowder kun je dus gebruiken om een standbeeld te boosten. Stel je hebt een standbeeld die je 20% extra aanval kracht geeft, dan kun je hem met 1 PowerPowder boosten en daardoor is hij dan voor een bepaalde tijd 40%. Je bent dan dus nog sterker. Dit noemen we dus “Boosten”
Stel nou dat je van plan bent om BoomBeach echt te gaan spelen, en zelfs de ambitie hebt om in de top te komen, dan doe je er heel erg verstandig aan om PowerPowder zo veel mogelijk te sparen. Als je namelijk ergens rond de 800 VP komt, dan zul je standaard je standbeelden moeten Boosten met PowerPowder om alle tegenstanders op je map te kunnen verslaan. Tegen die tijd heb je er dan dus echt heel veel nodig.
Tevens zul je tegen die tijd verdediging standbeelden willen plaatsen die de kracht van je verdediging versterken. Ook die verdediging beelden kun je boosten als je echt wilt stijgen zul je dat zelfs 24/7 moeten doen.

Hier hoef je allemaal nog niet te veel over na te denken, maar het advies is dus wel om ze echt zo min mogelijk te gebruiken. Uiteraard is 1x per week helemaal geen probleem, maar zorg dat je blijft stijgen. Om bv de Top10 te halen zul je er toch al wel zo'n 300 op voorraad moeten hebben. Dit scheelt een beetje per persoon, maar dat is toch wel een handig aantal.
Zie het ook als een uitdaging. Als je direct vanaf het begin begint met boosten dan maak je het jezelf makkelijk, waardoor je niet goed leert om efficiënt met je kracht om te gaan. Het is verstandiger om te proberen alles zonder Boost te doen, waardoor je op een bepaald moment echt gaat leren lezen wanneer je een tegenstander niet aankan zonder boost. Ikzelf dacht bv ooit een bepaalde indeling niet te kunnen verslaan.. dus deed die altijd met boost. Ik heb nu echter een 2e account waarin ik nooit boost, en nu denk ik regelmatig… “owww flapdrol.. deze zijn helemaal niet moeilijk”… kennelijk moest ik het gewoon een paar keer proberen voor het kwartje viel.. en nu doe ik ze allemaal zonder boost.

Hieronder een afbeelding van een PowerPowder
http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/2016/02/powerpowder.png


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Vragen.jpg

Dat is natuurlijk het simpelst. Als je voor een keuze staat.. vraag het even in onze Taskforce Chat. Het kost je een 10 seconden en wellicht zegt iemand iets waarvan je denk… “verrek.. dat is logisch”.. Wij hebben het allemaal moeten leren door te falen, en dat willen we je graag besparen. Dus vraag lekker raak ook al denk je dat het echt een domme vraag is.. Die zijn er namelijk niet!


Daar laat ik het even bij.. het is al veel te veel tekst geworden, maar dit is echt iets wat elke startende speler ontzettend kan helpen. Bovenstaande zijn de 3 meest voorkomende problemen op het forum en zorgt voor de meeste ergernis. Eigenlijk is het achteraf allemaal logisch, maar als je al het verkeerde pad op bent gegaan is het soms lastig, of duurt het soms heel lang voor je weer op het juiste pad zit.

Succes!!
World

Volgende: Nieuwe Taskforce! "Tweakers LITE" 06-'16 Nieuwe Taskforce! "Tweakers LITE"
Volgende: Ik ben beter dan Tweakers| World!! 05-'16 Ik ben beter dan Tweakers| World!!

Reacties


Door Tweakers user pven, woensdag 1 juni 2016 15:21

'Als je direct vanaf het begin begint met boosten dan maak je het jezelf makkelijk. '

Volgens mij mist het woordje 'niet' voor makkelijk? :)

Door Tweakers user World Citizen, woensdag 1 juni 2016 15:34

pven schreef op woensdag 01 juni 2016 @ 15:21:
'Als je direct vanaf het begin begint met boosten dan maak je het jezelf makkelijk. '

Volgens mij mist het woordje 'niet' voor makkelijk? :)
errr... ja lastig.. :) Maar ik heb hem iets of wat aangepast. "JE MOET GEWOON NIET BOOSTEN WATJE"... had ook gekund zeg maar ;)

Door Tweakers user De Ingenieur, donderdag 2 juni 2016 08:37

Wellicht handig om bij het hoofdstuk over beelden de tabel van het forum van Supercell toe te voegen
http://forum.supercell.ne...-Power-Stones-and-Statues
Dan weten mensen gelijk of ze een goed beeld in huis hebben.

Reageren is niet meer mogelijk