Ik ben beter dan Tweakers| World!!

Door World Citizen op vrijdag 27 mei 2016 21:54 - Reacties (8)
Categorieën: Boom Beach, Boom Beach Handleiding, Views: 4.104Andere Boom Beach Blogshttp://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Beter-dan-.jpg

Ja ja.. dat zul je vast denken… maar daar trap ik dus mooi niet in :)

Maar…… om je dan toch een beetje vooruit te helpen zal ik een blogje schrijven over hoe ik denk dat het moet.. en wat ik heb gedaan om in ieder geval de top10 van Nederland te halen.
Ik ga deze uitleg splitsen in meerder delen. In dit deel beginnen we simpel met je uitgangspunt en hoe je dit spel moet benaderen.

Het meeste belangrijke is je instelling. Helaas staat het officiële BoomBeach forum vol met topics als “This is unfair”, “Matchmaking is stupid”, “Please FIX BoomBeach”, “This game is unplayable”
Dit komt een beetje omdat mensen te snel “bij de pakken neerzitten”… Als je de mentaliteit aanneemt dat wat een ander kan.. kan ik ook… dan kom je er wel en zit je zo in de top. Want zo simpel is het natuurlijk. Als iemand een bepaalde set gereedschappen heeft en iets doet.. dan dien jij enkel te weten hoe hij dat doet, en is het simpel nadoen. Ik heb het dan dus niet over het bedenken van nieuwe strategieën, maar vooral over de bestaande strategieën die je dient te leren en moet gebruiken.

Laten we eerlijk zijn… als je met 2 vingers op een schermpje kunt drukken.. dan ben je halverwege. Daarna is het een kwestie van sneller en nauwkeuriger drukken. Dit kost gewoon wat tijd aan oefenen en proberen, maar het is niet dat je alle spieren in je lichaam moet optimaliseren om een wereldrecord hinkstapsprong neer te zetten.
Dus.. Pak dat toestel en faal. Faal daarna nog 100x en je bent er al bijna. Op het moment dat je denkt “dit kan nooit”, zit je er met de verkeerde mentaliteit in.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Baby-till-badass.jpg

Daarnaast is er inderdaad wel een stukje strategie. Als je een tegenstander voor je krijgt moet je zijn eiland leren lezen en zien met welke troepen je die specifieke opzet kunt verslaan. Ook heb je strategie in hoe je van het level 1 naar Max level gaat komen. Dit is een kwestie van vragen als je in onze TF zit.. we leggen dit je graag uit en er zijn inderdaad wat misstappen die je helemaal in het begin kunt maken waardoor het lastiger word. Forums lezen helpt ook enorm. Stiekem pik je kleine tips op die het enkel makkelijker kunnen maken. In de volgende blog zal ik ook een aantal van die dingen aanhalen.
Ook heel belangrijk is planning. Je word niet in 1 dag of in 6 maanden max, en soms moet je een stapje de ene kant op doen, en soms de andere kant. Veel spelers steken ontzettend veel tijd in micromanagement, waar het eigenlijke veel slimmer is om een heel stuk uit te zoomen en het per maand of zelfs per 3 maanden te bekijken. Als een andere speler op hetzelfde XP level zit als jij, dan kan het nog steeds zo zijn dat het spel COMPLEET anders is voor hem dan voor jou. Hij kan dus bepaalde dingen doen die jij niet kunt en andersom ook. Vergeet dat compleet…. Focus je op je eigen tijdlijn en je eigen planning.. uiteindelijk is het in dit spel zo dat elke weg naar Rome exact even lang is als je een fatsoenlijk weg beloopt. Tuurlijk kun je gewoon een hele slechte planning maken en domweg tijd weggooien.. maar stel dat je builders altijd aanstaan, dan is elke weg precies even lang.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Core-Strategy.jpg

Een belangrijk uitgangspunt is de persoonlijke tijd die je te besteden hebt. Je kunt ruwweg voor 2 strategieën kiezen.

Sessies
Als je de tijd hebt om elke avond of om de avond een uurtje of 2/3 te gamen, dan noemen we dat in sessies spelen. Dit houdt eigenlijk in dat je in die 2 uur niet offline gaat waardoor je dus ook niet aangevallen kunt worden. Je verslaat dan in de tijd zo veel mogelijk tegenstanders en spaart alle resources op. Aan het einde van je sessie geef je die dan ook meteen weer uit aan een upgrade. De rest van de dag word je dan wel aangevallen, maar is er niks te halen.. en wat er te halen valt heb je niet nodig. Met deze strategie is het belangrijk dat je de Offence kracht van je troepen zo snel mogelijk upgrade zodat je in je sessie zo min mogelijk troepen verliest en dus veel tegenstanders aan kunt vallen. Defence is daarentegen dan weer niet interessant. Aangezien je niet aangevallen kunt worden in je sessie kun je ook niks kwijtraken, en als je niet online bent valt er toch niks te halen. Met deze strategie vergeet je dus eigenlijk defence en focus je op offence. Bijkomend voordeel is hier dat je goede aanvallen in de Taskforce missies kunt doen omdat je sterke troepen hebt.

Continu
Als je liever door de dag heen af en toe gamed dan mogen we dat Continu noemen. Je verslaat dus door de dag heen wat tegenstanders en spaart langzaam resources voor een upgrade. Je word dan natuurlijk wel tussendoor aangevallen en verliest weer resources. Het is dus heel belangrijk dat je al je defence zsm upgrade zodat je minder kans hebt dat je aangevallen word, of je tegenstanders je niet kunnen verslaan. Je offence kun je iets minder aandacht geven, want je hebt de hele dag de tijd om aan te vallen, en als je een keer verliest omdat je troepen niet zo sterk zijn… probeer je het later nog een keer of wissel je de tegenstander in voor een nieuwe. Hierbij ligt dus de focus op Defence. Bijkomend voordeel is hier dat je met je verdedigingen regelmatig intel binnen krijgt die we weer nodig hebben voor de Taskforce.

Afhankelijk van je persoonlijke agenda kies je hier dus voor… maar je moet het wel een beetje doorzetten. Uiteraard kun je wel wisselen van strategie, maar dat is wel erg lastig. In mijn geval zat ik toen ik begon heel vaak in de trein of als bijrijder in de auto en koos dus voor de Sessie strategie. Ik kon makkelijk 2 uur online blijven en sparen voor een upgrade, waar ik overdag geen tijd had om zo af en toe eens een aanval te doen. Hoe verder je in het spel komt hoe minder belangrijk dit is. Als je zo 3 kwart max bent is dit niet meer belangrijk en kun je doen wat je wilt.


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Calimero.jpg

Iedereen is ooit begonnen… dus laat je niet gek maken door filmpjes of aanvallen van Taskforce genoten. Ook wij wisten niet wat we zagen op Youtube toen we nog een baby account hadden. Ik dacht ook wel eens “hoe moet ik dat ooit leren”, maar als je dan dus denkt.. “komt vanzelf” en “als hij het kan.. dan kan ik het ook”… dan gaat dat helemaal goed komen. Aan het begin is het kiezen van een looproute bijvoorbeeld best een uitdaging, en dat kan nogal eens fout gaan… gedurende je groei ga je opmerken dat dit gewoon automatisme word en niet eens meer lastig is. Zelfde geld voor snelheid met drukken of precies plaatsen van bommen of shocks. Het went vanzelf.
Als je het maar blijft proberen!
Dat is echt de kern… gewoon doen… gewoon proberen… lekker falen… We hebben dit allemaal gedaan en we hebben er allemaal om moeten lachen. Ook nu in de top zie ik gewoon heel veel mensen die wel mijn basis bekijken, maar niet aan durven te vallen… Tsja, als je het niet probeert dan leer je het nooit. Ik en bijvoorbeeld dhr Slot hebben echt zoooooo vaak gefaald.. het is bizar. Maar telkens valt je weer een klein detail op en leer je er iets van. Gewoon doen! Want stel dat het echt niet zou gaan… dan weet je tenminste ook precies waardoor dat komt en wat je eraan moet doen. Stuur die bootjes naar dat strand, mik die troepen eruit.. drop wat flares en shocks en kijk wat er fout gaat..


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/Bier.jpg

That’s it voor nu want het is goed weer en ik heb zin in bier 
Succes en vraag maar raak.. Hier, in het forum, per mail, Officele forum, chat, skype… van mij part komt je langs. We leggen je het van harte uit en laten je graag zien wat je het beste kunt doen. Join anders een van Taskforces en vraag daar om hulp! In de volgende blog ga ik ook in op echte praktische tips… dus als je nu al vragen hebt.. post ze in de comments en ik neem ze mee!

Succes!

Tweakers| World!
TaskforceTweakers.com


http://taskforcetweakers.com/wp-content/uploads/hqdefault.jpg

Volgende: Core Game Strategy , 3 Tips! 06-'16 Core Game Strategy , 3 Tips!
Volgende: Banhammer them hard!!!! 04-'16 Banhammer them hard!!!!

Reacties


Door Tweakers user EnerQi, zaterdag 28 mei 2016 10:26

Hoi World,

Ik heb wel interesse om te weten welke verdedigingswerken er kapot horen te zijn voor je aanvalt met een bepaald soort troepen.
Voor tanks/medic is dit boomkanons en doomkanon/shockblaster.
Voor warriors is dat niets, zorgen dat je zoveel mogelijk shocks overhoudt en de weg vrijmaakt van mijnen ;-)

Gr EnerQi

Door Tweakers user World Citizen, zaterdag 28 mei 2016 10:57

EnerQi schreef op zaterdag 28 mei 2016 @ 10:26:
Hoi World,

Ik heb wel interesse om te weten welke verdedigingswerken er kapot horen te zijn voor je aanvalt met een bepaald soort troepen.
Voor tanks/medic is dit boomkanons en doomkanon/shockblaster.
Voor warriors is dat niets, zorgen dat je zoveel mogelijk shocks overhoudt en de weg vrijmaakt van mijnen ;-)

Gr EnerQi
Dat is inderdaad een hele goede! Die neem ik mee. Onder voorbehoud dat ik zelf ook niet met elke soort combinatie precies weet wat het meest verstandig is, maar ik zal ook wat leden in de Taskforce vragen daar over mee te denken.

Thanks!

Door DeHeerSlot, zaterdag 28 mei 2016 22:17

World Citizen schreef op zaterdag 28 mei 2016 @ 10:57:
[...]


Dat is inderdaad een hele goede! Die neem ik mee. Onder voorbehoud dat ik zelf ook niet met elke soort combinatie precies weet wat het meest verstandig is, maar ik zal ook wat leden in de Taskforce vragen daar over mee te denken.

Thanks!
Iedere combinatie begrijpen is inderdaad lastig. Maar als de gehele taskforce meer aanvallen met elkaar deelt en uitleg erover deelt, dan zullen meerdere combinaties steeds gemakkelijker worden.
Goed communiceren met elkaar is ook handig om de top te bereiken. Elkaar kun je veel leren.

Door Tweakers user World Citizen, zondag 29 mei 2016 10:37

DeHeerSlot schreef op zaterdag 28 mei 2016 @ 22:17:
[...]


Iedere combinatie begrijpen is inderdaad lastig. Maar als de gehele taskforce meer aanvallen met elkaar deelt en uitleg erover deelt, dan zullen meerdere combinaties steeds gemakkelijker worden.
Goed communiceren met elkaar is ook handig om de top te bereiken. Elkaar kun je veel leren.
Precies. Van elkaar leer je. Ik speel bv zelden met grenadiers of tanks... Ik zie dan soms aanvallen van andere eaar mijn mond van open valt... Ik zal eerst een boel in tekst doen en dan een overzicht filmpje maken waar alle troepen een keer gebruikt worden.

Door BlackDeath, maandag 30 mei 2016 11:04

Ik zie sowieso erg weinig mensen spelen met grenadiers, ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe effectief die zijn als ze wat fatsoenlijke upgrades hebben :) Ik zie nu allemaal dingen die ik beter had kunnen doen in het begin van boombeach, nu wel tikje zuur om die 'achterstand' weg te werken maar ook wel weer mooi! :P

Door Tweakers user B00st3r, maandag 30 mei 2016 12:24

Geen idee waar deze blog over gaat... Kan er geen touw aan vastknopen. Misschien is een intro handig?

Door Tweakers user B00st3r, maandag 30 mei 2016 12:27

B00st3r schreef op maandag 30 mei 2016 @ 12:24:
Geen idee waar deze blog over gaat... Kan er geen touw aan vastknopen. Misschien is een intro handig?
Kennelijk moet je de blogs volgen om het te snappen. Begrijp nu dat het gaat om een spel genaamd BoomBeach.

Door Tweakers user World Citizen, maandag 30 mei 2016 12:36

B00st3r schreef op maandag 30 mei 2016 @ 12:27:
[...]


Kennelijk moet je de blogs volgen om het te snappen. Begrijp nu dat het gaat om een spel genaamd BoomBeach.
Ah.. thanks! Dat kan inderdaad wel onduidelijk zijn. Ik zal er een index voor gaan zetten!
Goede tip!

Reageren is niet meer mogelijk