Banhammer them hard!!!!

Door World Citizen op donderdag 28 april 2016 13:02 - Reacties (17)
Categorie: Boom Beach, Views: 4.581Andere Boom Beach Blogs


Hoi,

Ik wilde toch een tussentijds blogje schrijven over de huidig heersende Banhammer van SuperCell... Het neemt zulke bizarre vormen aan dat het ondertussen grappig begint te worden ondanks dat ik ook echt te neer geslagen ben.


Helaas heeft ook BoomBeach en alle andere games van SuperCell te maken met cheaters. Sinds het begin zijn er 3rd party apps te verkrijgen die een aantal voordelen bieden aan cheaters en dus op een oneerlijke manier het spel spelen.

We wisten hier allemaal vanaf en hebben het meermaals gemeld incl bewijzen bij SuperCell, maar helaas werd er geen actie ondernomen.

Maar.... Nu is het over. Schluss, voorbij en uithuilen. Want SuperCell heeft de Banhamer erbij gepakt.. en in hun woorden de "Physics Octopus" losgelaten op de spelers waardoor er echt ECHT massaal veel bans zijn uitgedeeld.

Ik wist het altijd wel, en je zag ook wel spelers die buitensporig snel groeide, of opmerkelijk perfecte aanvallen deden in het spel.. maja, ik wil niet te snel iemand als Cheater bestempelen... dus kijk dan toch vaak de andere kant op.

Echter uiteraard niet in onze Taskforces. Iedereen weet dat bij mij het bloed kookt en de adrenaline uit mijn oren spuit als er iemand joinde die over cheats begon. Leden waarschuwde het nieuwe lid snel dat hij het er beter niet over kan hebben... maar dat was te laat. Ik speel kansloos veel BoomBeach, dus als je joined zie ik echt wel wat je schrijft... en ik knikker je er per direct zonder pardon uit en meld je inclusief alle detail die ik een avond lang ga social engineren bij SuperCell...

Ik haat het.. Ik word er nu al weer lichtelijk geïrriteerd door... Zelfs erover schrijven laat de haren op mijn arm overeind springen.

Echter, dat was ook het enige wat ik kon doen. Leden die openlijk toegeven te cheaten er direct uit gooien. Maar als iemand niks zegt.. .weet je het dus niet.

Nu heeft SuperCell vorige week dus aangekondigd met de Banhamer te gaan zwaaien binnen niet al te lange tijd. Spelers hebben de kans gekregen de hacks en cheats te verwijderen en ook ingame is middels een melding duidelijk gemaakt dat het einde verhaal is voor de cheaters.


Wat schets mijn verbazing.. Het internet explodeert op de sites die BoomBeach of ClashofClans georiënteerd zijn.. Facbook pagina’s en forums worden overladen met bericht dat spelers zijn gebannen, en typischer wijs kwam het telkens weer door die verloren neef of verkocht toestel wat dan die cheat zou hebben... maar ow ow ow ze doen zelf nooooooit niks verkeerd.

Het is bizar. Ik ben eigenlijk best wel van mijn stuk gebracht... Ik had ingeschat dat er inderdaad wat lui gebanned zouden worden, en dat we op het forum wat excuses van ex-cheaters zouden krijgen...

Maar daar zat ik echt he-le-maal naast.. de cheaters zijn boos.. ze willen vergoedingen.. ze vinden dat ze rechten hebben en dat SuperCell sorry moet zeggen.

Ik neem wat voorbeelden:
- Cheaters maken de game.. zonder cheaters is SuperCell DOOOOOOMED
- Cheaters leren niet-cheaters hoe het moet.. zonder ons zijn jullie nergens
- De Cheat die wij gebruiken is hetzelfde als diamanten kopen in het spel
- SuperCell breekt in op onze privacy en we starten een Class Action
- We willen een refund want we zijn gebanned en dat was 2 jaar geleden niet en nu wel.. en BLA BLA BLA
-Wij spelen elke dag en kopen heeeel veeeel diamanten, dus je banned nu je trouwste spelers
- Ja mijn neefje heeft ook een tablet, en daar was ik nog ingelogd.. en mijn zus, en mijn hond en...
EDIT: En dan de winnaar... Hij is zojuist gepost op het SC forum... Ik vind het een Nobel prijs voor beargumentatie waard:
- Wij hebben illigale imigranten die wel software kunnen installeren, en die ik niet kan installeren want hun account staat in een andere store/tijd zone.... Dus ik vind jullie ban oneerlijk _/-\o_


Dit is letterlijk het topje van de ijsberg. De excuses en redeneringen die aangedragen worden komen uit letterlijk alle hoeken... En wat mijn nou zo verbaast is dat die spelers ook letterlijk heilig overtuigd zijn van hun gelijk. De intonatie en het "drop mic" gehalte is zo hoog dat je soms aan jezelf begint te twijfelen.

Gelukkig heeft SuperCell een beetje ruggengraat en houden ze hun poot stijf. Je word niet unbanned al haal je de koning erbij.. en je zult dus lekker 2 weken niks kunnen doen. Als je na 2 weken nog steeds je telefoon niet op orde hebt... krijg je een permanente ban. Nou.. en de groeten zou ik zeggen.


Als je nu kijkt naar de leaderboards en de Taskforces valt er ineens spontaan van alles uit elkaar. Leden in de top 50 (ook in de Nederlandse Top50) zakken ineens een aantal plekken... Taskforces hebben ineens de helft van het aantal leden... en sommige schrijven in bv de Taskforce omschrijving "Stupid Supercell, you ruined the best Taskforce of all"...

Ik heb gisteren letterlijk met een zak chips een uurtje op de bank wat posts en berichten gelezen... De psychologie maakt het super interessant.

Waar ik heel trots op ben is dat het er op lijkt dat we in de Tweakers.net Taskforce geen een cheater hadden zitten. Als je gebanned word kun je niet meer ingame, en ik zie alle leden nog in de chat en ook groeien in punten.

Tweakers leden : Ik hou van jullie.. Echt Super Bedankt dat we allemaal zo eerlijk zijn!

Mijn hart was gebroken geweest als bleek dat enkele trouwe leden toch cheats gebruikte.. maar dat is niet zo.. Wij zijn clean en kunnen lekker door gamen.

Nu kunnen we eindelijk echt naar de top. De heer Slot staat ondertussen heel dicht in mijn buurt… en het verschil met de Nr1 van Nederland word met de dag kleiner. De Taskforce hoeft niets te doen en haalt al die gebande cheater Taskforces op het gemakje in.

Er komen leuke tijden aan.

Volgende: Ik ben beter dan Tweakers| World!! 05-'16 Ik ben beter dan Tweakers| World!!
Volgende: Introductie Boom Beach 04-'16 Introductie Boom Beach

Reacties


Door Tweakers user mat.hi.as, donderdag 28 april 2016 13:54

Leuk om te lezen!

Ik heb het spel nooit gespeeld, maar ik snap de frustratie. Mooi dat jullie toch nog zo hoog konden komen, tegen alle cheaters in, zonder zelf te cheaten. Mooi, ga zo door!

Door Tweakers user World Citizen, donderdag 28 april 2016 16:33

mat.hi.as schreef op donderdag 28 april 2016 @ 13:54:
Leuk om te lezen!

Ik heb het spel nooit gespeeld, maar ik snap de frustratie. Mooi dat jullie toch nog zo hoog konden komen, tegen alle cheaters in, zonder zelf te cheaten. Mooi, ga zo door!
Ja ik had het helemaal niet zo ernstig ingeschat.. Ik heb echt zin in de komende weken.

Overigens vond ik net nog een pareltje als redenering van een cheater:
- Wij hebben illigale imigranten die wel software kunnen installeren, en die ik niet kan installeren want hun account staat in een andere store/tijd zone.... Dus ik vind jullie ban oneerlijk

Ik vind het epic... wat een logica... _/-\o_

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 april 2016 16:34]


Door Tweakers user Jeroenneman, donderdag 28 april 2016 22:10

Dude, pay to Win games met timegating.


Kansloos voor zowel de "gamers" als de cheaters. Allebei wordt middelmatigheid beloont van een bedrijf wat drijft op het verslaven van de zwakkeren in deze samenleving door middel van in app purchases.

Door Tweakers user Pietervs, vrijdag 29 april 2016 00:50

Ben geen gamer. Maar ik verbaas me wel over de brutaliteit van mensen: bewust de kluit belazeren, om nadat je betrapt bent er nog even een flinke pot over te gaan staan liegen... :X

Door Tweakers user mavamal, vrijdag 29 april 2016 01:13

Ik dacht al, wat wordt ik weinig verslagen de afgelopen week. Op 1 dag 9 aanvallen gekregen van 9 verschillende spelers en 0 daarvan die wonnen, waar ik voorheen wel eens door zo'n upstart echt met de grond gelijk werd gemaakt.

Door Tweakers user we_are_borg, vrijdag 29 april 2016 02:07

Ik heb maar 1 regel met cheaten offline mag je doen en laten wat je wilt zolang het aleen je eigen betreft. Online cheaten is valsspelen in het ergste soort je neemt niet alleen je eigen in de maling maar je beschadigd ook je medespelers en de guild/clan/taskforce of hoe het ook heet in het spel die je speelt. Het mag hard zijn wat World Citizen doet maar het is de beste manier om het tegen te gaan het verziekt een spel om te cheaten.

Ja ik heb als guild leider in World of Warcraft ook wel eens iemand eruit moeten zetten wegens scammen van mensen. Als je in een guild zit dan vertegenwoordig je die guild je gedraag je netjes en behoorlijk.

Door Tweakers user Dj Neo Ziggy, vrijdag 29 april 2016 07:27

Waar ik me genaaid voelt was met daylight saving, eens per dag mag je een kroonkist openen. En die was nu gewoon een uur later :(

Door Tweakers user sfranken, vrijdag 29 april 2016 11:21

*3rd party.
Nu staat er thirdth

Door Tweakers user World Citizen, vrijdag 29 april 2016 11:57

Dankjewel!

Helaas is spelling niet mijn sterkste kant en dan heb ik ook nog het probleem dat ik iets 20x kan lezen en het gewoonweg niet zie. Dus ben altijd blij dat mensen me er op aanspreken (behalve Vering T en Steen... dat zijn gewoon lullos ;) )

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 april 2016 12:03]


Door Tweakers user World Citizen, vrijdag 29 april 2016 11:58

Jeroenneman schreef op donderdag 28 april 2016 @ 22:10:
Dude, pay to Win games met timegating.


Kansloos voor zowel de "gamers" als de cheaters. Allebei wordt middelmatigheid beloont van een bedrijf wat drijft op het verslaven van de zwakkeren in deze samenleving door middel van in app purchases.
Iedereen moet het doen zoals hij wil natuurlijk... Uiteindelijk hebben we met 50 man super veel lol en plezier. Ik denk dat dit toch altijd de kern moet zijn....

Door Tweakers user World Citizen, vrijdag 29 april 2016 12:01

Pietervs schreef op vrijdag 29 april 2016 @ 00:50:
Ben geen gamer. Maar ik verbaas me wel over de brutaliteit van mensen: bewust de kluit belazeren, om nadat je betrapt bent er nog even een flinke pot over te gaan staan liegen... :X
Het is echt grappig...

Ik was zelf ook echt verbaasd. Zo overtuigd van het feit dat ze rechten hebben en dat SuperCell crimineel is... Het perspectief bij die jongens is echt heel erg verpest. Ze leven zo in hun eigen wereld dat ze niet eens meer doorhebben wat ze doen.

Door Tweakers user Curva, vrijdag 29 april 2016 16:16

Mooi stuk om te lezen en helemaal mooi is dat jullie Taskforce clean is! Ik verbaas mij ook over de brutaliteit en beargumentering van de cheaters. Dit soort argumentaties zie ik ook veel in het CoC forum.
Ik denk alleen dat het een kwestie van tijd is, wanneer de meeste cheaters weer terug komen... Het blijft een soort kat-en-muis-spel, SC vs. Modders. De kans is aanwezig dat ze binnenkort (of over langere tijd) weer iets hebben gevonden waardoor ze de Phisics Octupus omzeilen.
Ik hoop dat SC hun Octopus blijft doorontwikkelen en dat de SC spellen clean blijven.

Door Tweakers user tweaker1971, zaterdag 30 april 2016 12:04

Leuk,ja ,"met een zak chips alles zitten lezen ", GAAF.En dan je integriteit _/-\o_ .
Ik ken het spel niet,en jouw ook niet,maar je lijkt mij een pracht mens.
Ga zo door.

Door Tweakers user World Citizen, zondag 1 mei 2016 08:31

Curva schreef op vrijdag 29 april 2016 @ 16:16:
Mooi stuk om te lezen en helemaal mooi is dat jullie Taskforce clean is! Ik verbaas mij ook over de brutaliteit en beargumentering van de cheaters. Dit soort argumentaties zie ik ook veel in het CoC forum.
Ik denk alleen dat het een kwestie van tijd is, wanneer de meeste cheaters weer terug komen... Het blijft een soort kat-en-muis-spel, SC vs. Modders. De kans is aanwezig dat ze binnenkort (of over langere tijd) weer iets hebben gevonden waardoor ze de Phisics Octupus omzeilen.
Ik hoop dat SC hun Octopus blijft doorontwikkelen en dat de SC spellen clean blijven.
Helaas wel.. Maar de volgende ronden worden bestraft met permananete bans. Ik zou als cheater dan toch wel even gaan nadenken of ik er wel mee door moet gaan. Ze hebben over het algemeen een best hoog account waar ze ondanks de cheat veel tijd in hebben zitten... dus dat zomaar kwijtraken is nogal pittig.
Ik denk dat we de komende maand nog wel wat gaan zien :)

Door Tweakers user World Citizen, zondag 1 mei 2016 08:32

tweaker1971 schreef op zaterdag 30 april 2016 @ 12:04:
Leuk,ja ,"met een zak chips alles zitten lezen ", GAAF.En dan je integriteit _/-\o_ .
Ik ken het spel niet,en jouw ook niet,maar je lijkt mij een pracht mens.
Ga zo door.
Dankjewel :) (Al is leedvermaak niet echt hetgeen waar ik van leef.. maar in dit geval is het inderdaad genieten :) )

Door Tweakers user we_are_borg, zondag 1 mei 2016 12:15

Wat mij opvalt is dat ik momenteel veel minder aangevallen word, eerst was dit 4 a 5 keer per dag nu na de bans is het maar 2 keer voor gekomen.

Door Tweakers user World Citizen, zondag 1 mei 2016 12:26

we_are_borg schreef op zondag 01 mei 2016 @ 12:15:
Wat mij opvalt is dat ik momenteel veel minder aangevallen word, eerst was dit 4 a 5 keer per dag nu na de bans is het maar 2 keer voor gekomen.
Ik weet het nog niet zeker maar daar lijkt het wel op. Tevens heb ik meer succesvolle verdedigingen. Laten we de 2 weken ban periode afwachten.. Ik ben benieuwd wat er daaarna gebeurd.

Reageren is niet meer mogelijk