Tweakers| World

Door World Citizen op donderdag 21 april 2016 20:35 - Reacties (9)
Categorieën: Boom Beach, Tweakers| World, Views: 3.175Andere Boom Beach Blogshttp://static.tweakers.net/ext/f/z1XBxz6JJnk459mPO2NQPCst/full.png

Nou, de toekomstige Nr1 BB speler van Nederland :) !!!
Maar over het algemeen een beetje een vreemd mannetje wat veel te veel energie heeft en allemaal dingen tegelijk wil doen.. 32 jaar, heerlijk vrijgezel (bewust), dus tijd genoeg voor hobby's en andere onzin.

Ik hou vooral van veel lol, maar ben stiekem wel prestatie gericht, al vind ik tevredenheid wel echt bovenaan staan. Liever iedereen tevreden met een iets minder resultaat dan niemand die er blij mee is, en perfect uitgewerkt.

Hieronder dan een stukje inleiding over mij... Niet heel interessant, maar wellicht voor enkele wel. Je vind er mijn motivatie en reden om dit te doen. Een beetje achtergrond info zeg maar.

http://static.tweakers.net/ext/f/ALc32iRlQIx5aWbVCj1NBKZS/full.png

23-5-2014 was de dag waarop ik het schip in ben gegaan door Boom Beach te downloaden. Ik wilde een spelletje op mijn mobiel voor onderweg. Normaal gesproken val ik snel terug op Race games, maar dit keer wilde ik iets anders. Iets wat me een tijdje bezig houd en waar ik potentieel een stukje hobby van kon maken.

Ik ben nogal moeilijk als het op games aankomt. Zitten er te veel elfjes of glitters in, dan haak ik al snel af. Zo had ik eerst Clash of Clans gedownload, maar werd al snel redelijk panisch van de graphics. Vol bewondering keek ik altijd naar een maatje die uren aan WoW kon besteden, waar ik me na 5 min al ergerde aan de trollen, elfjes en roze spells… Tevens ben ik helemaal niet zo een gamer. Ik ben ooit semi verslaafd geraakt aan CounterStrike (ik kon het goed, en winnen maakt je verslaafd), maar een echte gamer ben ik niet. Vrienden snappen er ook geen snars van dat ik zo fanatiek met BB bezig ben.

Daarnaast ben ik fel tegen games die PayToWin zijn, of waarin je echt snel vast gaat lopen zonder te betalen. Ik vind het helemaal niet erg om geld uit te geven aan entertainment.. maar niet omdat je anders gewoon echt niet verder komt. Boom Beach is een freemium game, maar de top bereiken doe je niet met geld, en zonder een euro uit te geven zijn er al talloze spelers door het spel heen gekomen en of op de ranglijsten terecht gekomen. Je kunt uiteraard geld uitgeven om wachttijden te verkorten, maar een tegenstander verslaan kan nooit met geld. Je wordt ook niet sterker met geld.
Dit verdienmodel en de graphics van BB deden mij deugt, en na een dagje spelen bleek het ook nog eens een mega strategisch spel te zijn. Het is echt een Gamers Game.. dus als je niet van “Spel” houd, dan kom je er ook niet ver in.

Dus… daar ging ik.. Indertijd was het nog een heel kaal spel, net gelanceerd en een wereld van verschil ten opzichte van nu. Er waren ook nog geen Clans, dus ik zat in mijn eentje thuis op de bank mijn tijd te verdoen met het trainen van poppetjes en verslaan van tegenstanders.
Al na 2 weken ging er ergens een lampje branden (verkeerde lampje, had beter kunnen stoppen  ) dat BB echt precies is wat ik leuk vind. Ik kom zelf uit de processen en structuren, en BB is eigenlijk 1 groot proces met een logica en een beslisboom. In mijn bovenkamer ontstonden al snel hele structuren, en middels het vergaren van data en statistieken op forums kwam er al snel een plan in mijn hoofd waarin ik het mogelijk achtte echt naar de top te gaan.

Vanaf dat moment heb ik het doel gesteld nr1 van Nederland te worden. Uiteraard hield ik een oog op de wereldranglijst, maar dit ligt wat ingewikkelder. Uiteindelijk wil ik heel graag in de top50 wereldwijd staan. Echter is BB een evoluerend spel, en is het onhandig daar nu op te focussen. Het plan is dus Nr1 van Nederland (dit is ook top75 wereldwijd), en dan beslis ik of ik de push wil maken naar de top50 wereldwijd.

Een gedetailleerd stuk zal nog volgen over welke strategie ik precies heb gebruikt en wat nou echt doorslaggevend is geweest in mijn “succes” (oww… dat klinkt slecht)… Maar de conclusie is eigenlijk dat je de mentaliteit moet hebben “wat een ander kan.. kan ik ook, en beter”. Angst is namelijk het geen wat de meeste spelers uit de top houden.. Skill komt ook zeker om de hoek kijken, maar als je niet durft, dan houd het al meteen op.


http://static.tweakers.net/ext/f/gCQWoo7LwELC4iKBcy1x58Tw/full.png

Op 23-10-2014 kwam dan de update uit die Taskforces (Clans) introduceerden. Ik las altijd al stukjes op het internet over hoe bepaalde mensen clans leiden en wat daar bij komt kijken. Ik ben zelf al sinds mijn 6e actief op de scouting, en toen ik 15 was hebben we onze eigen groep gestart. Ik vind het mega interessant te zien hoe dit werkt. Er komt ontzettend veel kijken bij het maken van een team en bij het tevreden houden van je leden en leiders. Er leiden talloze wegen naar Rome, en hier werd ik altijd al door getriggerd. Met de scouting is het gelukt naar een groep van 140 kinderen te groeien, en die uitdaging zocht ik ook in BB.

Na een avondje denken concludeerde ik dat Tweakers.net een uitermate geschikte bodem is. Ik wil ook altijd graag iets voor Tweakers doen en heb toen besloten de Tasforce op te zetten. Ik nam mijzelf voor om enkel Nederlandse leden te zoeken die eigenlijk wel echt lid van Tweakers moesten zijn. Ik wilde het mijzelf niet te makkelijk maken door random mensen over de hele wereld te werven. Ik wilde dit ook omdat ik denk dat we een beter team zijn als we een achtergrond hebben. Communicatie loopt lekkerder, en je wilt je eervolle naam bij Tweakers natuurlijk niet verliezen .
Achteraf heb ik vaak gedacht.. pfff wat maak ik het me moeilijk. Leden werven is erg lastig, maar meestal kreeg ik dan na 5 min toch ineens de zin om weer zo een nieuw talentvol lid te gaan zoeken.

Gelukkig waren er al een aantal Tweakers leden die BoomBeach ook ontdekt hadden, en al snel hadden we een groep met fanatieke leden die voor elkaar klaar staan (onthoud dat.. dit is de kern van onze TF)

Ook toen werd al weer heel snel duidelijk dat we het echt goed doen, en ik besloot dat ik hier echt tijd in wilde steken omdat ik het vooral erg leerzaam vond. Je hebt het niet voor het kiezen, je wilt iedereen tevreden houden… en niet iedereen wil het zelfde. Ik vind dit een super uitdaging om te beheren.

Meer hierover in de latere Blog “Tweakers Clans”


http://static.tweakers.net/ext/f/5q7Dk9x5Mp1uauhoCF3VD66H/full.png

Ik en we zijn nu op een punt beland dat we zichtbaar iets bereikt hebben. Ikzelf sta eindelijk in de NL top10, en onze Taskforce begint bijna aan de moeilijkste missie. Om die reden leek het me dus leuk om eens een stukje te schrijven over wat er allemaal gebeurd is en hoe we gegroeid zijn.

Een andere onderdeel wat ik erg leuk vind is het creëren van een “ding”. Ik heb 0,0 ervaring met marketing, maar heb altijd wel een zeer uitgesproken mening over wat andere fout doen .. Dus ik heb deze kans aangegrepen en probeer rustig aan van Taskforce Tweakers een soort ding te maken. Dit doen we met filmpjes, Art, veel posten op het forum en onze eigen website. Dit kost me echt te veel tijd, en echt helemaal rendabel krijg ik het nog niet. Met rendabel bedoel ik dan niet de kosten maar het rendement voor de Taskforce. Ik maak er geen euro winst op, het kost me geld. Die paar 1000 kliks op video’s of advertenties vallen in het niets.. en interesseren me eigenlijk ook niet zo veel.

We hebben ondertussen wel een redelijk bekende naam in de BB wereld. Op het officiële forum kent iedereen ons nu wel, en de hits uit China en andere landen op de website loopt ook gestaagd op. Nieuwe leden lijken ons ook te vinden via de website of het forum.. We hebben nu onze ingame naam ook aangepast met de “Tweakers|”clantag en hopen dus nu nog wat beter zichtbaar te zijn.
Tweakers is een begrip geworden in BoomBeach.. en daar zijn we dan ook wel een beetje trots op.

Ik ben nog lang niet klaar. Zowel ikzelf als de Taskforce moeten nog wat doelen bereiken, en ik heb nog voldoende zin. Er zijn lange termijn plannen voor mijzelf en de TF.. en daar blijf ik voor strijden.
Tot zover een beetje mijn motivatie om dit te doen. Wellicht vind je het allemaal maar onzin en tijdverspilling.. Maar ik hoop dat er ook wat lezers zijn die het leuk vinden om te zien hoe zoiets nu in zijn werk gaat. De volgende Blogs gaan dan ook op meer detail in.

Thanks! En Keep on Booming!

World Citizen
Tweakers| World
www.taskforcetweakers.com

Volgende: Introductie Boom Beach 04-'16 Introductie Boom Beach
Volgende: Taskforce Tweakers - Overview 04-'16 Taskforce Tweakers - Overview

Reacties


Door Tweakers user roviaro, donderdag 21 april 2016 21:36

Niet mijn ding maar mooi om te lezen!

Klein foutje: url doet het niet (k vergeten)

Door Tweakers user World Citizen, donderdag 21 april 2016 21:49

roviaro schreef op donderdag 21 april 2016 @ 21:36:
Niet mijn ding maar mooi om te lezen!

Klein foutje: url doet het niet (k vergeten)
Thanks en... Thanks. Wat een blunder om je eigen URL fout te schrijven :).

Door Tweakers user matroosoft, donderdag 21 april 2016 23:17

Ik ken het spel niet en heb over de game inhoudelijk nog niet veel gelezen in het blogs, maar vind het toch interessant om te lezen omdat je inspirerend schrijft. :) De game lijkt me wel interessant, maar ga er om twee redenen niet aan beginnen. De eerste is dat ik een Windows Phone heb en de tweede dat ik niet om kan gaan met verslavende games. :P Maar ik ga je blogs zeker volgen. Keep up the good work!

Door Tweakers user masauri, vrijdag 22 april 2016 09:30

Klinkt goed, een blog om in de gaten te houden! ;)

Door Tweakers user Curva, vrijdag 22 april 2016 11:24

Leuk blog! Ik speel Clash of Clans en weet hoeveel tijd je erin kan steken als je gemotiveerd bent en iets wil bereiken.
Je blog leest fijn, dus ga zo door :) Ben benieuwd naar je volgende blogs!

Door Tweakers user Hennie-M, vrijdag 22 april 2016 11:47

Ik was niet van plan om dit spel te gaan spelen maar leuk om te zien hoe jij/ jullie het aanpakken. Wat ik alleen niet begrijp, waarom is het zo belangrijk om te groeien? is het een soort van piramidespel?

En wat is de moeilijkste missie waar jullie nu voor staan?

Door Tweakers user World Citizen, vrijdag 22 april 2016 14:18

matroosoft schreef op donderdag 21 april 2016 @ 23:17:
Ik ken het spel niet en heb over de game inhoudelijk nog niet veel gelezen in het blogs, maar vind het toch interessant om te lezen omdat je inspirerend schrijft. :) De game lijkt me wel interessant, maar ga er om twee redenen niet aan beginnen. De eerste is dat ik een Windows Phone heb en de tweede dat ik niet om kan gaan met verslavende games. :P Maar ik ga je blogs zeker volgen. Keep up the good work!
Super bedankt! Ik ben helemaal niet zo een schrijver. In de TF moeten ze ook altijd flink lachen om mijn grammatica en schrijfstijl :).
Windows Phone gaat hem nog niet worden. Ik probeer zelf op allerlei manieren BB aan de praat te krijgen (heb nog 3 van die toestellen liggen) maar het wil nog niet echt. Mocht het me lukken zal ik het in een blog gooien!
Curva schreef op vrijdag 22 april 2016 @ 11:24:
Leuk blog! Ik speel Clash of Clans en weet hoeveel tijd je erin kan steken als je gemotiveerd bent en iets wil bereiken.
Je blog leest fijn, dus ga zo door :) Ben benieuwd naar je volgende blogs!
Thanks! Zit je in de CoC Tweakers clans?
Hennie-M schreef op vrijdag 22 april 2016 @ 11:47:
Ik was niet van plan om dit spel te gaan spelen maar leuk om te zien hoe jij/ jullie het aanpakken. Wat ik alleen niet begrijp, waarom is het zo belangrijk om te groeien? is het een soort van piramidespel?

En wat is de moeilijkste missie waar jullie nu voor staan?
Ik was van plan een Vlogje te maken waarin ik het spel een keer laat zien.

We doen het voor de ranglijsten. Dus groei is voor ons belangrijk omdat je dan sterker bent, en dus moeilijke missies kun aanvallen. Voor die missies krijg je meer punten waardoor je dus in de ranglijst kunt klimmen. Dat is de mechanische groei door upgrades ed. Tevens groei je dan ook in skill omdat je ook gegroeide tegenstanders krijgt. Je moet dus leren omgaan met je mechanische upgrades. Dit word denk ik duidelijker in het filmpje.

Wat betreft missies: Er zijn een 20 tal missies, die elke een x aantal punten geven. Je kunt zelf kiezen welke je neemt, dus als je denkt heel sterk te zijn als team dan pak je een moeilijkere. De kans is wel dat je dan faalt. We zitten nu op 5 missies voor de laatste, echter is er een kantelpunt bij de laatste 4 missies. Daar maakt het niet zo veel meer uit of je een rang hoger of lager bent, daar gaat het echt om de techniek en precisie die je gebruikt bij je aanvallen. Voor ons is de volgende uitdaging dan ook leden naar een hoger skill niveau te krijgen zodat ze die (niet vergevingsgezinde) aanvallen kunnen doen.

Ook dit zal wat duidelijk worden in het filmpje. Ik probeer hem dit weekend te maken.

Door Tweakers user onok, maandag 25 april 2016 14:19

Eerste vraag: Wat is BB?

Door Tweakers user World Citizen, maandag 25 april 2016 14:45

:) Boom Beach. Een spelletje voor op je mobiel of Tabled. Ik ben momenteel een soort intro video aan het maken waar ik kort door het spel heen loop. Ik hoop hem snel online te hebben.

[Reactie gewijzigd op maandag 25 april 2016 14:46]


Reageren is niet meer mogelijk